Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.03.05. 12:00
Mozgalmas évet terveznek Hévízen
Főznek, vadásznak és bálozni is szeretnének a vendégekkel a zalai üdülővárosban, fergeteges programokkal készülnek a nyitásra, mutatjuk!

Mozgalmas, változatos évet tervez a TDM Egyesület, amely nevet változtatva, mostantól Hévíz Turisztikai Egyesületként (HTE) szolgálja a várost és a közönséget.
Miklós Beatrix elnök elmondta, korábban a szervezet üzemeltette a Tourinform-irodát is, de ezt a fe­ladatot a tavalyi átszervezés nyomán a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. vette át. Az egyesület a jövőben, korábbi célkitűzésének megfelelően, a város idegenforgalmát szolgálja, próbálja a szereplők munkáját, érdekeit összehangolni, emellett a programok szervezéséből is kiveszi a részét.

Például hungarikumkiállítást terveznek, amelyen a helyi értékeket is bemutatnák. Ennek a pályázatát a napokban adták be.

Olvastál már a Hévízen elkészített hungarikumról, a dobostortától?

A program szeptember 25. és október 14. között lenne, a Vadászati Világkiállításra időzítve, amelynek egyik vidéki helyszíne Keszthely lesz.
A Vadászati Múzeum kulturális és ismeretterjesztő központként működik majd, és a Balaton-parti város 2021-ben helyet ad a szarvasbőgő Európa-bajnokságnak is.

Tudd meg, hogy kerülnek az értékes trófeák a múzeumba!

Miklós Beatrix úgy vélte, ez lehetőséget kínál Hévíz számára, például a város hölgyprogramokat ajánlhatna a kísérőknek, és kitűnhetne gasztronómiai kínálatával is.

Az októberi gesztenyenapon Veress Ferenc mesterséf (jobbról) és Miklós Beatrix, ezúttal műsorvezetőként. A tematikus napok folytatódnak
Fotó: ZH-Archívum/Péter B. Árpád

– Hasonlóan jelentős nemzetközi esemény lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus szeptemberben. A szándékunk az, hogy megjelenünk a Szent István-bazilika előtt, a hungarikumok utcáján, ahol bemutatjuk városunk értékeit, szállodáit, termelőit, vendéglátósait és szobakiadóit. Fontos ez az esemény marketing szempontból is, hiszen több mint 100 ezer látogatót várnak.

A város gasztroprogramjai tavaly is népszerűek voltak, képünkön Miklós Beatrix (balról) éppen bort kínál a gasztroutcában
Fotó: ZH Archiv / Péter B. Árpád

Az egyesület idén tavasszal is megrendezi a Hévíz bora választást, júniusban pedig életmód- és egészségnapot szervez, amelyen zalai értékeket népszerűsítene, lehetőséget kínálva helyi termelők bemutatkozására, illetve itt készült élelmiszerek kóstolására. A vendégek ezenkívül részt vehetnek különféle szűrővizsgálatokon, egészségügyi felméréseken.

S bár egyelőre csak álom, de Miklós Beatrix úgy gondolja, Hévíznek is jár egy elegáns este, amellyel hagyományt teremtenének, akárcsak a fürediek annak idején az Anna-bállal.

– A Diana-napi térségi bál hiányt pótolna – tette hozzá az elnök, elárulva, ebben is együttműködnének a Festetics-kastéllyal, hiszen az lehetne a helyszín, méltó, elegáns és intim környezetet teremtve.

Miklós Beatrix elárulta, idén folytatódnak a hévízi termelői piaccal közösen szervezett workshopok.
A szezon­nyitót jövő szombaton tartják, amikor a kucsmagomba kerül a középpontba, nagyszombaton pedig a medvehagyma lesz a főszereplő. A szabadtéri látványkonyhában pedig minden alkalommal ínyenc­ségek készülnének.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva