likeBalaton.hu | 2020.08.25. 10:00
A Völgyhétvégéken izgalmas programokkal vár mindenkit a MANK ArtPorta
Alkotás és feltöltődés egy helyen: a Völgyhétvégéken ismét kinyit a MANK ArtPorta kapuja Kapolcson a Kalapos Udvarban. Itt az önkifejezés új művészeti formáit ismerheti meg bárki, ráadásul a pihenésnek, a jóízű beszélgetéseknek és a családias hangulatnak is teret ad.

Látványos foglalkozásokkal és kreatív programokkal vár minden érdeklődőt a MANK ArtPorta, a Kalapos Udvarban. Aki ide betér, az álmot valósíthat meg: festhet képet, készíthet ékszert, megtudhat többet a művészetekről, művészekről – sőt, akár önmagáról is.

Szeptemberben a kapolcsi Völgyhétvégéken tovább építi kortárs közösségét a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., hiszen itt színekkel tölthetjük meg a MANK ArtPorta Street art tábláit, ipar- és képzőművészek segítségével alkothatunk, Festőműhely, illetve a Fotóművészeti workshop keretében pallérozhatjuk tovább képességeinket. De lesz még a MANK kínálatában filmvetítés, színházi produkció, sőt kreativitást felébresztő meditáció is.

(Fotó: MANK ArtPorta)

Az állandó programokon túl az első hétvégén, szeptember 3. és 6. között a Pro Progressione: Banquet for Bees interaktív előadása a méhek életébe nyújt bepillantást tánccal, sétával és ehető virágokkal. A Tábortűz + Filmklub elnevezésű sorozatban A nagy múzeum című osztrák dokumentumfilm, A négyzet című svéd-német-francia-dán filmdráma és a Ruben Brandt, a gyűjtő magyar animáció is látható lesz, miközben klubkoncertet ad a Terra Profonda, 10 deca art: FÉSŰ címmel pedig kortárs művészeti performance-t mutat be W. Horváth Tibor képzőművész.

A második Völgyhétvége – szeptember 11. és 13. között – során Mozgásra hangolva címmel a SVUNG kutatócsoport tart workshopot a zene és a test viszonyáról, Világjárók / Globetrotters néven pedig Kisbakonyi Anett és Kisbakonyi Edmond testvérprodukciója és a Soharóza énekegyüttes interaktív, játékos zenei foglalkozása lesz látható. A Filmklubban pedig a Lumiere! című francia dokumentumfilm, valamint az Arcélek, útszélek, francia dokumentumfilm tekinthető meg.

(Fotó: MANK ArtPorta)

Az utolsó szeptemberi Völgyhétvégén, szeptember 25. és 27. között a selyemfestés, a tűzzománckészítés és az agyagozás mellett ismét izgalmas művészeti projektekkel várnak minden érdeklődőt: Metszéspont címmel a TMK Alkalmi Társulás táncszínházi előadása, Stratégiai árnyjáték címmel Azúr Kinga szobrászművész kortárs művészeti performansza, majd a Willany Leó Társulat Önmagunkkal való sakkozás kockázata című improvizációs táncszínházi előadása lesz látható. A Filmklubban továbbá a Csontváry című magyar filmdráma, a Senki többet című amerikai dokumentumfilm is megtekinthető lesz.

(Fotó: MANK ArtPorta)

A Völgyhétvégék során kiállításokkal és vásárral is kedveskedik a MANK a művészetek iránt érdeklődők számára.

Miközben mindegyik szeptemberi hétvége során látható lesz a Kép/Test/Lét című összművészeti programsorozat zsűrizett alkotásainak legjava, szeptember 3. és 6. között a Pécsi József-ösztöndíjasok képeiből láthatunk egy válogatást, továbbá szeptember 11. és 13. között a Csodakamra – A dolgok rendje című, korábban Szentendrén megismert kiállítás képzőművészeti alkotásaiból és kortársékszereiből adnak ízelítőt. Szeptember 25. és 27. között végül az ország több pontját megjárt TáncKépek táncművészeti kiállítás munkái lesznek láthatók, illetve kortársékszer-vásár is nyílik az udvarban magyar tervezőktől származó egyedi kortársékszerekből.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva