Horváth Virág | 2020.07.02. 15:05
Megelevenednek a kabalák - ArtPiknikkel hangolódtak a Bondoró Fesztiválra
Idén nyárzáró eseményként rendezik meg a II. Bondoró Utcaszínház Fesztivált, melynek sajtóeseménye a fesztiválhoz méltón unikális volt, hiszen a VirágZsó udvarban ArtPikniken mutatták be, mivel készülnek a szervezők a fesztiválra.

A fesztivált augusztus 28. és 30. között tartják meg, a Bondoró ez évben hat különböző helyszínen sorakoztatja fel az utcai művészetek nagyjait, és emellett koncertekkel, artistákkal és újcirkuszi formációkkal, valamint workshopokkal és gyermekprogramokkal várja a látogatókat. A fesztiválon fellép többek között Sarkadi Bence marionettművész, a Tűzmadarak Cirkusz csoport, zenekarának tagjaival zenés mesemondó délutánt tart Szabó Balázs, de lesz Mikropódium, valamint érkezik a Grecsó-Hrutka Tandem és a Firkin is.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából túrázhatunk a vadregényes Bondoró-hegyre, a kapolcsi Sétányon különleges termékeket vásárolhatunk magyar termelőktől, esténként pedig a legfinomabb balatoni borokat kóstolhatjuk a Bordűrben. A programot emellett kézműves vásár, egyedi képzőművészeti programok és kiállítások színesítik.

Az igazi piknik hangulatból a finom falatok sem maradhattak ki Fotó: Horváth Virág

Fontosnak tartják a hazai termelők és kézművesek támogatását, a hamisítatlan magyar termékek bemutatását, a környezettudatosságot és a környezetkímélő megoldások előtérbe helyezését. Az augusztusi Bondoró Fesztivál már júliusban aktivizálódik, hiszen a szervezők csatlakoztak a műanyagmentes július kezdeményezéshez. Virág Zsóka, a fesztivál igazgatója elmondta, fontos számukra a környezetvédelem, lebomló szemeteszsákokat, tálcákat, poharakat biztosítanak majd a fesztiválon is.

Balról Debreczeny Zoltán , a Nyitott Műterem tagja, Virág Zsóka fesztiváligazgató, Márvány Péter polgármester és Lakatos Tibor borász mutatták be a Bondoró Fesztivált Fotó: Horváth Virág

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere köszöntőjében kiemelte, a város támogatja a művészeti kezdeményezéseket, és örül a kreatív fesztiváloknak.

– A koronavírus okán elmaradó Művészetek Völgye például természetesen kiesést jelent. Minden évben tudjuk, hogy júliusban elkezdődnek a fesztiválok a településen, amikre lehet építeni, vállalkozni, ezen a nyáron viszont ez elmarad. Augusztus végétől az ősz folyamán igyekszünk ezeket a programokat pótolni, lesz Bondoró Fesztivál, és Művölgy Hétvégék, szóval reméljük, hogy “puhára esünk”, optimisták vagyunk. Mi szeretjük azokat a művészeket és vendégeket, akik ide látogatnak. Ilyenkor lehet ismerkedni, barátságokat kötni és sok érdekes emberrel találkozni. Azt gondolom, hogy aki a művészetekre fogékony, az fogékony a környezetvédelemre is, így működhetnek a mi törekvéseink is – mondta el Márvány Péter a likeBalaton kérdésére.

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál hivatalos borai Fotó: Horváth Virág

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál hivatalos borainak Lakatos Tibor az Irsai Olivérből Dörgicsén készült Beija Flor, azaz a Virág Csókja borát, valamint egy vörösbort, a 2018-as Tihanyi Cabernet Sauvignont választották. A Bondoró Borok egyedi címkéket is kaptak, amelyeken a fesztivál kabalái is megjelennek. A szervezők elmondták, ezek a kabalák az idei évben a fesztiválon élőben is megjelennek majd.

Az Art Pikniken a Bondoró Fesztiválra készülő borok mellett egyéb finomságokat is megkóstolhattunk Bognár Edina és Ódor Dezső (Juhsajtműhely), Farkas Ivett (Kapolcsikum szörpök és lekvárok), Márvány Elli (Kapolcsi Kék Abrosz) és Szakonyi Jánosné Vali (Kapolcsi Kék Abrosz) közreműködésével.

A Kapolcsikum finom szörpökkel és lekvárokkal készül a fesztiválra Fotó: Horváth Virág

A látványról és az Art Piknik hangulatáról a Nyitott Műterem tagjai, B.Hegedűs Piros, Boda Balázs, Debreczeny Zoltán, Gombor József, P.Kovács Péter és
Zámbó Attila képzőművészek gondoskodtak. Az ő műveikből a Bondoró Fesztiválon kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva