Horváth Virág | 2020.08.29. 06:00
Elkezdődött a II. Bondoró Fesztivál!
A Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2019-ben nagy sikerrel debütált Kapolcson, idén pedig a járvány-helyzet ellenére sikerült ismét megrendezni. A családias minifesztivál megnyitóját pénteken délután tartották a településen.

A névadó Bondoró-hegy a település mellett húzódik. Számtalan cserfa ad árnyékot az arra kirándulóknak és kiterjedt barlangrendszere izgalmas felfedezni való helyeket rejt, csak úgy, mint ez a róla elnevezett fesztivál. Központi helyszínük a kapolcsi Malomsziget, ahol az utcaszínház minden műfaja életre kel a fesztivál négy napja alatt.

Nagy csinnadrattával indult a Bondoró Fotó: Penovác Károly/veol.hu

Gólyalábasok, masír bandák, street art, artisták és Bondoró Bor – kulturális és gasztronómiai csemege is terítéken lesz a következő néhány napban az utcaszínházi fesztiválon. A Bondoró egy családias hangulatú utcaszínházi fesztivál, egyedülálló az országban, és azzal a konkrét céllal jött létre a tavalyi évben, hogy kifejezetten az utcaszínházi előadásokat és a hozzájuk kötődő street art közeget népszerűsítsék a közönség körében.

Virág Zsóka, a Bondoró fesztivál igazgatója megnyitóbeszédében elmondta, hálás a fesztivál-közönségnek, a polgármesternek és a fesztivál stábnak, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg idén is ez a rendezvény.

– Arra kérek mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra, tartsuk be a higiéniai szabályokat, a fesztivál szabályzatát, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban érezhesse magát – tette hozzá az igazgató.

Az utcaszínházat népszerűsítik Fotó: Penovác Károly/veol.hu

Márvány Péter, a település polgármestere gratulált a szervezőknek, hogy a nehéz körülmények között is sikerült magas minőségben megszervezni ezt a fesztivált. Beszéde zárásaként a Malom-szigetet ünnepélyesen a Bondoró fesztivál rendelkezésére bocsájtotta.

Az idei Bondoró fesztivál porondmestere Zugmann Zoltán „Zugi” lesz, a fesztivál 6 különböző programhelyszínen mutatja be az utcaszínház nem mindennapi világát augusztus 28. és 30. között. A fesztiválon többek között a Firkin, Zuboly, Müller Péter Sziámi and Friends és a Romano Drom is fellép a három napos fesztiválon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva