Szent Iván éjjele előtti szombaton várta a gasztronómiai és zenei finomságok iránt érdeklődőket, kikapcsolódni vágyókat az étterem. A Balaton és a Halászcsárda közötti területen bárki sétálgathatott, leteríthette a pokrócát, s hallgathatta a zenét.
-A karantén után, a főszezon előtt elsősorban a helyieket vártuk, hogy kikapcsolódhassanak, életkortól függetlenül – kezdte Szita Gábor, a Halászcsárda tulajdonosa. A legkorábbi programok a legkisebbeknek szóltak, hiszen a Varázshangok játszóház kínált szórakoztató elfoglaltságot a gyereknek. Aztán meg lehetett ízlelni a piknikkosár finomságait és a szabadtéri látványkonyha ízeit.
– A Foodstock piknikkosárban az itt, a Halászcsárdában házilag készített magyaros ételek kerülnek. Készítettünk szalámit, füstölt sonkát, tökmagos sajtkrémet, sertés rilette-t és paprika, paradicsom, hagyma is kerül bele. Két féle kenyeret is kínálunk hozzá- ezek közül az egyik magvas. A piknikkosáron kívül két féle ételünk volt még –ezek kint, a látványkonyában készültek. Az egyik a fish and chips: Orly-tésztában (sörtésztában) sügérfilé sült, ehhez karikára vágott chipsburgonya volt a köret, salátát is kínáltunk. A másik a mics- a csevapcsicsa erdélyi változata-: borjú, bárány és sertéshús keverékéből készült- mutatta be a finomságokat Szita Gábor. Mindehhez limonádékat, fröccsöt, sört, borokat kínáltak. A rendezvényen egyébként nem csak a hagyományos ízek kerültek előtérbe, hanem a környezettudatosság is, hiszen a nem használtak műanyagot: a vendégek fa piknikkosárban kapták az ételeket, melyeket fából készült evőeszközökkel fogyaszthattak el, az italokat pedig papírpohárból kortyolgathatták.
Az éjszakába nyúló est folyamán a főszereplő a Vagabond trió volt, de sokan mások is zenéltek a közönség örömére.
Amikor pedig leszállt az éj, fáklyák fénye tette még varázslatosabbá a rendezvényt.
A Foodstockot hagyományteremtő szándékkal rendezték meg, s a tervek szerint egy hasonló rendezvény ősszel is megvalósulhat.