A Part kávézó tulajdonosa Mayerhoffer László évek óta környékbeli kistermelőktől szerzi be alapanyagainak nagy részét. Ha villásreggelire vágyunk, biztosak lehetünk benne, hogy a tojás, a paradicsom, a saláta nem nagyüzemi gazdaságból, hanem egy közeli birtokról származik. Rántotta, bundáskenyér, tükörtojás, vagy meleg szendvics legyen reggelire? Ha apartmanban pihen valaki Keszthelyen, nem kell bajlódnia a reggeli készítéssel, az októberi napos délelőttökön is kifejezetten kellemes élmény a Part teraszán reggelizni.
A süteményeket Mónisüti szállítja, őt Balaton szerte ismerik a házias jellegű süteményeiről és tortáiról. Cukrász karrierje is itt kezdődött, első megrendelője a kávézó tulajdonosa, Tofi volt.
A helyiek kedvelt találkozási helyszíne a Part kávézó, alkalmas akár üzleti megbeszélésre, akár baráti csevegésre. Gondoltak a kisgyerekes családokra is, játszósarok várja a kicsiket. Az egyik asztalnál tervrajzokat nézegetnek, a másiknál laptopon szerkeszt valaki, el tudjuk olvasni a napilapokat, és fel tudunk készülni a következő megbeszélésre is.
Egy dolog nehéz, a süteményes pultból választani. Személyes kedvencem a Rákóczi túrós torta.
Bátran ajánljuk a kávézót az itt pihenőknek is, a visszatérő helyi törzsközönség garancia arra, hogy finom kávét, süteményt, szendvicset vagy éppen reggelit kapnak.
Mayerhoffer László alapanyagait a törzsközönség annyira megkedvelte, hogy létrehoztak egy helyi közösségi piacot, a Cekkert, ahol heti egy alkalommal tudunk a neki szállító kistermelőktől vásárolni.
Nézze meg további képeinket:
Készítette: Mihály Szilvia