Mihály Szilvia | 2021.07.21. 14:00
Keszthely legszebb kincsei között futhatsz a szeptemberi ISKKM-en
A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak.

– Csodálatos környezetben, 10,55 km-es körpályán várjuk a hozzánk látogató futókat. A Festetics-kastély parkja, a Sétálóutca és a keszthelyi móló is a futópályánk útvonalát képezi mind a 10,55 km-es, a félmaratonos, a maratonos egyéni és váltó versenyszámokban is – meséli Bedő Bea, a KKM főszervezője.

KKM hivatalos sajtófotó

– Büszke vagyok rá, hogy az ISKKM- versenyen futók között rengetegen vannak, akik itt kezdtek el versenyezni és jutottak el a triatlonig, váltak meghatározó szereplőivé a hazai sportéletnek.

A 13-as szám nem hozott szerencsét

– 12 évig a futók nagy örömére mindig pünkösdkor szerveztük a Balaton egyik legnagyobb futóversenyét, a Keszthelyi Kilométereket. A 13. alkalommal, 2020-ban azonban a világjárvány közbeszólt, így a versenyt először őszre, majd a következő pünkösdre halasztottuk, de akkor sem volt még lehetőség a a futófieszta megrendezésére.
A 13-as számmal nem volt szerencsénk, ezért úgy döntöttük, ezt kihagyjuk a sorszámozásból és a verseny megnevezéséből is, a 14. futóversenyt tartjuk idén szeptemberben.

KKM hivatalos sajtófotó

Sűrű hónapok állnak mögöttünk de idén is profi szervezésben, minőségi sportrendezvényben lehet része minden kedves nevezőnek, érdeklődőnek, aki részt vesz a versenyen.

Újdonságok a szeptemberi versenyen

– A legnagyobb változás, hogy idén egy hosszú napba sűrítjük a programokat, szeptember 19-én vasárnap várjuk a sportolókat és a szurkolókat.
A hagyományosan szombati versenyszámok közül a rövid távú futamok, a 2,5 és az 5 km a reggeli órákban, míg a gyerekprogramok a nagy verseny után, délután kerülnek megrendezésre.

KKM hivatalos sajtófotó

Gyűjtsétek szorgalmasan a kilométereket, hogy a kedvenc versenyszámodban indulhassatok Keszthelyen. Találkozunk szeptemberben egészségesen, nagy örömmel és napsütötte barnán.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva