likeBalaton.hu | 2021.09.05. 08:00
Kiállításokkal és múzeumpedagógiai programokkal is készül ősszel a Balatoni Múzeum
Szeptember 18-án kezdődik a 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálé Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.

– Szeptember 24-én különleges technikával készült kisgrafikákból álló biennálé nyílik a Balatoni Múzeumban.
Október 1-jétől 2022. március 19-éig Az élet vize, a pálinka története című kiállítást láthatja a közönség – közölte Németh Péter múzeumigazgató.

Az őszi időszak egyik kiemelt eseménye a Keszthely felfedezése elnevezésű program lesz: az érdeklődők egy füzet segítségével gyalogos és biciklis túrákon kereshetik fel a város kevésbé ismert értékeit.
A festészet napján, október 17-én a MŰSZAK (Művészek Szabad Alkotóközössége) nyári táborában készült műtárgyakat mutatják be.
A 2021/2022-es tanévre új, játékos múzeumpedagógiai programokkal készülnek. A Balatoni Múzeum gyűjteményét és műtárgyait a város környéki települések oktatási intézményeiben is bemutatják.

– A helyi közösségekkel a múzeumban őrzött, falujukból származó műtárgyakat is megismertetik, és arra is felhívják a figyelmüket, hogy a lomnak hitt tárgyak értéket jelenthetnek a közgyűjtemény számára – mondta a múzeumigazgató. Továbbá kiemelte, hogy Zalaapátiban a régészeti feltárásokon előkerült leleteket, műtárgyakat és a néprajzi gyűjtemény értékesebb tárgyait szakmai előadásokon, valamint az iskolában is bemutatják.

A középiskolásoknak, családoknak az ismeretátadásra épülő, élményszerű Festetics szabadulószoba kínál érdekes programot. A kiállítások anyagának megismeréséhez új applikációt fejlesztettek ki, amely kincskereső játékot is tartalmaz. A játékosok szerepköröket vehetnek fel, lehetnek történészek, néprajzosok, régészek. A feladványok megfejtésével szinteket léphetnek előre, a győztes végül a tiszteletbeli múzeumigazgatói címet nyer.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva