viharjelzés: I. fokozat
14°
19°
DNY
3 km/h
2018.11.20. 10:00 Őszi színkavalkád a kastélyparkban
Megosztom
A keszthelyi kastélypark egész évben ingyenesen látogatható, az őszi időszakban is teljes pompájában vár bennünket.

A Festetics-kastély egyike Magyarország három legnagyobb barokk kastélykomplexumának. A 101 helyiségből álló impozáns épület múzeumként és rendezvényközpontként is várja a látogatókat.

A kastélyparkba évente mintegy 70 ezer virágot ültetnek, igazi növényritkaságok között sétálhatunk, közel 50-féle fát, bokrot csodálhatunk meg, kis tóra, vízesésre bukkanunk sétánk során, az Oroszlános kút pedig kedvelt fotós háttér. A parkban nyáron szabadtéri színházi előadások, koncertek is várják a látogatókat.

Ilyenkor ősszel kevesebb turista sétál és kattogtatja a fényképezőgépét, ha szeretjük a nyugodtabb napokat, akkor a jöjjön velünk körbe a parkban.

A sétáló utcai bejárattól balra található a nemrég felújított francia kert, ami mértani pontossággal, tökéletes négyzet alaprajzban készült el. A déli szárny előtti ablakok alatt fekszik, ami a grófnői, később hercegnői lakosztály volt.

Azért ültették ide anno a kertészek ilyen tökéletes elrendezésben a virágokat, hogy a kis előkert mindennapi esztétikai élményt biztosítson a kastély női uralkodójának. Megközelíteni egy kis ösvényen lehet, az úttól cserjék takarják el, igazán meghitt, szinte látjuk magunk előtt a nagy abroncsos ruhájú, sétálgató hölgyeket. Napjainkban tökéletes helyszíne egy esküvői fotózásnak, de egy romantikus sétának is.

A szökőkutak, az apró virágok és a hulló falevelek között a fehér sóderes sétautak között haladva igazi barokk pompa tárul elénk. Maga a kastély épülete impozáns háttér.

A park 20 perc alatt körbesétálható, a gyerekes családok számára kedvelt rész a halastó az aranyhalakkal, de a gyerkőcök szívesen szaladgálnak a hatalmas fák között is.

Romantikus sétára is kiváló a helyszín, egy őszi balatoni feltöltődéshez tökéletes program a Festetics-kastély meglátogatása. A park mellett érdemes megnézni a kastély kiállításait is, hogy bepillantást nyerjünk a főúri életforma mindennapjaiba.

A téli estéken a kastély Tükörtermében ingyenes komolyzenei koncerteket tartanak.

Nézze meg a parkban készített képeinket:

Készítette: Mihály Szilvia

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva