likeBalaton.hu | 2020.11.28. 09:00
Rendhagyó az idei keszthelyi advent
Az idei advent a koronavírus járvány miatt rendhagyó módon kerül megtartásra. A járványhelyzet, a kijárási és gyülekezési tilalom nem teszi lehetővé a karácsonyi vásár, és a közösségi programok megtartását, de a város ettől még ünnepi hangulatba öltözik.

A város karácsonyfája

Szerdán felállításra került a város karácsonyfája, amely az idei évben a Bakonyerdő Zrt. közel 300.000 Ft értékű felajánlásából érkezett Keszthelyre. A 12 méter magas fenyőt 3.000 izzó és 250 dísz ékesíti.
A tavalyi évben először kerültek kiállításra a keszthelyi óvodák gyermekei és általános iskolák tanulói által feldíszített kis karácsonyfák, amelyek nagy sikert arattak a látogatók körében. Az idei advent alkalmával már hagyományteremtő szándékkal újból készítettek a gyermekek kis karácsonyfákat, amik a nagy karácsonyfa mellett a szökőkúttal párhuzamosan kerülnek kiállításra. Összesen hét iskolai és hat óvodai karácsonyfa lesz látható az adventi időszakban.

Posted by Nagy Bálint on Friday, November 27, 2020

Új betlehem

A polgármesteri keretből megújult a keszthelyi betlehem. Az idei év gazdasági nehézségei nem tették lehetővé, hogy az eredeti tervek szerint a teljes szoborcsoportot megvásárolják, de a betlehemet elkövetkező években azonban folyamatosan bővíteni fogják. Jelenleg a Szent Család lesz megtekinthető 150 cm magas szobrok formájában. A tavalyi betlehemházat rendezik b, egy látványos, ledes háttérmegvilágítással. Keszthely új betlehemét minden nap 10.00 és 19.00 óra között lehet látogatni.

Posted by Nagy Bálint on Friday, November 27, 2020

Adventi gyertyagyújtás

Az adventi gyertyagyújtást nem lehet közösségi eseményként megrendezni, de mivel többen jelezték, hogy biztonságos módon szeretnék követni az eseményt, a Keszthely Tv élőben közvetíti a gyertyagyújtásokat a TV műsorán és Facebookon keresztül is minden adventi vasárnap 17.00 órától. Így mindenki be tud kapcsolódni a karácsonyi lelki felkészülésbe.
Az adventi gyertyák meggyújtása a történelmi egyházak képviselőivel történik, ahol a polgármester úr mellett mindig csak az aktuális egyházi képviselő lesz jelen.
November 29-én főtisztelendő Tál Zoltán atya, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia katolikus plébánosa osztja meg adventi gondolatait, majd advent második vasárnapján nagytiszteletű Zichy Emőke református lelkész asszony, a harmadik vasárnap nagytiszteletű Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész, és a negyedik vasárnap főtisztelendő Mezei András atya a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

Posted by Nagy Bálint on Friday, November 27, 2020

Figyeljünk a biztonságra!

Ezúton is kérik a keszthelyieket és a városban sétáló vendégeket, hogy a Keszthely TV segítségével vegyenek részt az ünnepi gyertyagyújtásokon.
Egyénileg, családilag a korlátozásokat betartva sétáljanak el a Fő térre, tekintsék meg személyesen a város új betlehemét, nézzék meg az iskolák és óvodák által készített kis karácsonyfákat!
Ügyeljünk a járványügyi előírásokra, a szociális távolságtartásra!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva