Péter B. Árpád/zaol.hu | 2021.08.05. 16:00
Sokakat vonz Keszthelyre a Kajla-program
A Kajla-program sokakat vonz Keszthelyre és térségébe is. A turisztikai programmal az alsó tagozatos diákok és szüleik fedezhetik fel jelentős utazási kedvezménnyel az ország természeti és kulturális értékeit.

 

A június 16-i indulás óta már több mint harmincezren utaztak Kajla- vagy KajlaBalaton24 jeggyel a MÁV-Volán-csoport járatain, összesen mintegy 2,6 millió kilométert megtéve..

A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte ötszáz helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni, vagy kedvezményt kapni. Az elmúlt egy hónapban Magyarország minden régiójába szívesen utaztak Kajla-jeggyel a gyerekek, az egyik legnépszerűbb úti cél pedig a Balaton és térsége volt.

A Kajla-programhoz csatlakozva a MÁV 2019-ben felmatricázott egy nagy teljesítményű TRAXX mozdonyt, amely eddig Budapest és a Balaton között összesen 26 500 kilométert futott

Augusztus 31-ig minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain, két kísérője pedig 33 százalékos kedvezményre jogosult.

A Zalai Hírlap a program honlapjáról tájékozódva bőséggel talált zalai helyszíneket, például az országszerte ajánlott majd’ kéttucatnyi vár és kastély között a keszthelyi Helikon kastélymúzeumot. A Festetics-örökséget őrző turisztikai és kulturális központ nemcsak pecsételő pont, hanem fontos úti cél is a programban.

„Ha ez az első kastély, amit életedben látsz, a legjobb helyen jársz” – áll a virtuális ismertetőben, amely a 86 ezres főúri könyvtárat, a Tükörtermet, az udvaron álló, 400 éves tölgyfát, valamint a modellvasút- és a vadászati kiállítást is ajánlja a fiatalok és szüleik figyelmébe.

A Kajla-javaslatok között Zalából szerepel még – többek között – a zalakarosi ökopart, a Kis-Balaton és a Kányavári-sziget, a csesztregi szabadidőpark, a balatongyöröki Boroszlán-tanösvény és a keszthelyi Vidor játékmúzeum is, amiket nemcsak a turistáknak, hanem a zalaiaknak is érdemes megismerniük. A Kajla-körök pedig akár a helyieket is orientálhatják nyári kirándulásra, a csesztregi Kakukvirág tanösvénytől a balatonmagyaródi Búbos vöcsök és a zalakarosi Égerösvény és Csiga-túra tanösvényig.

A Kajla-útlevélbe pedig nagyon sok helyen: Lentitől Nagykanizsáig, Hévíztől és Alsópáhoktól Zalaegerszegig lehet pecsétet gyűjteni, a legszorgosabbaknak pedig az új tanév is jól indul, hiszen ajándékok várják őket.

 

forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva