likeBalaton.hu | 2021.06.07. 17:00
Triatlon verseny miatt lesznek útlezárások Keszthely környékén
Június 12-én szombaton rendezik meg az 575 - Keszthely Triathlon versenyt, mutatjuk a terelési útvonalakat, hogy ki tudd kerülni a bringásokat és a futókat.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Keszthely Triathlon, ami a járvány miatt idén egynaposra szűkült, így az előző évektől eltérően csak egy nap kell számítani forgalomkorlátozásra.

A verseny elemeiként megrendezésre kerül a középtávú országos triatlon bajnokság, valamint egy sprint verseny, ami két futamból áll.

A reggel 8-as rajttal a versenyzők úszással kezdenek, majd 8:30-tól sorban indulnak el, hogy teljesítsék a 90 km-es távú kerékpározást.
A kerékpár pálya egy kivezető szakasszal indul, ahol a versenyzők félpályás zár mellett haladnak Zalacsányig. A kivezető után két kört tesznek meg Zalacsány és Zalaszentgrót között, majd a két kör befejeztével félpályás zárral elindulnak a bevezető szakaszon vissza Keszthelyre.


A pálya teljes területén keresztbe irányban rendőri és polgárőri irányítás mellett haladhat a forgalom a versenyzők elsőbbségét figyelembe véve, a kerékpárosok által használt sávra viszont nem lehet ráhajtani!
Amennyiben olyan településről, vagy olyan területről szeretne valaki kihajtani, ami kizárólag a lezárt szakaszon keresztül közelíthető meg, a rendezői motorosok tudják átvezetni a járművet a pályán, amennyiben biztonságosan kivitelezhető a manőver.

Ha van rá mód, próbáljanak a korlátozásokon kívüli időben közlekedni járműveikkel a lezárt területeken – kérik a szervezők.

Amikor az első versenyző visszaér Keszthelyre, és a kerékpár befejeztével elkezdi a futást, akkor kerül lezárásra a futópálya, ami Keszthelyen a kerékpár utat, és az Apát utcát érinti.
Az utolsó versenyzőnek 13:10-ig be kell fejeznie a kerékpározás teljes távját, illetve, már 11:30-kor el kell indulnia vissza a Zalaszentgróti fordítótól, amikor is már folyamatosan bontjuk fel a korlátozásokat.
A középtávú verseny 15:30-kor véget ér.

A két sprint futam 16:30-kor indul.
18:00 óra körül lesz egy kb. 10 perces időszak, amikor egyik futam versenyzői sem lesznek a kerékpárpályán, így ez alatt az időszak alatt a ki és behajtani kívánó lakosokat át tudjuk engedni a pályán.
19:30-kor az utolsó kerékpárosnak is el kell kezdenie a futást.

Amennyiben halaszthatatlanul át kell hajtania valamelyik lezárt útszakaszon, kérjék a rendezők segítségét, és a biztosító csapat megpróbálja a versenyzők biztonságát szem előtt tartva átvezetni őket a lezárt szakaszon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva