2019.11.18. 07:00
Világbajnokságra készül és elárulja a fogyás titkát is a fitneszedző
Tizenéves korában megragadta, és azóta sem ereszti a sport világa Sényi-Négeli Noémit, aki mindezt cseppet sem bánja. A keszthelyi naturál testépítő jelenleg személyi edzőként dolgozik, és gőzerővel készül az előtte álló versenyekre.

Noémi kamaszkorában költözött Szekszárdról Keszthelyre a családjával. Két évig jogászhallgató volt, a könyvek felett görnyedve viszont hamar megfogalmazódott benne a gondolat, hogy pörgős életvitelre hivatott.

– Tizennégy éves koromtól kezdve hobbiszinten jártam aerobik órákra. Ekkor már éreztem a késztetést arra, hogy kipróbálnám az edzősködést. Egyik pillanatról a másikra beiratkoztam egy aerobik edző képzésre – idézte fel a kezdeteket Sényi-Négeli Noémi.

Nem elégedett meg ennyivel: gyermekfitnesz oktató, testépítő edző, valamint preventív gerinc- és stretching tréner képesítést is szerzett.

Sényi-Négeli Noémi a testtudatos életmódban hisz
Fotó: Dunavolgyi Photography

– Kis idő elteltével arra jutottam, hogy nyitnék egy mozgásstúdiót Keszthelyen. A tervem 2015-ben megvalósítottam. Induláskor megesett, hogy egyetlen vendégnek is megtartottam az órát, csak azért, hogy ne válasszon mást. Egymást követték a step aerobik, zsírégető és alakformáló órák, aztán hamar jött a felismerés: kinőttük a helyet – meséli.

Mindeközben, az alapból vékony testalkatú lány életében helyet kaptak a súlyzós edzések, melyek a mai napig rendkívül meghatározók számára. Innen pedig egyenes út vezetett a versenyzés világába, ahol 2018-ban mérettette meg magát először. A Nemzetközi Naturál Testépítő Szövetség (INBA) versenyén rögtön harmadik helyezéssel büszkélkedhetett, majd az Európa-bajnokságon szintén a dobogó harmadik fokára állhatott.

Czotter Mariann vezényelte a felkészülését
Fotó: Dunavolgyi Photography

– Czotter Mariann-nak hihetetlenül sokat köszönhetek, ugyanis ő készített fel a versenyekre. Tavasszal, a nemzetközi versenyen második lettem. Júniusban kint jártunk a görögországi világbajnokságon, ahol negyedikként zártam – sorolta eredményeit Noémi, aki kijelentette, legfőbb célja az első hely megszerzése. – Jelenleg a 2020-as tavaszi szezonra készülünk, újra bizonyítanék a világbajnokságon – vallott jövőbeli elképzeléseiről.

A versenyzés mellett komoly célkitűzése, hogy edzéseivel ne csupán ideiglenes változást érjen el, hanem életmódváltással segítsen az embereken.

A bikini fitnesz temérdek lemondással jár
Fotó: Dunavolgyi Photography

– Ezért végeztem el a táplálkozási tanácsadói képzést, mélyebben beleástam magam a dolgokba. Mint tudjuk, a biztos recept a fogyást illetően a 30% (edzés) – 70% (táplálkozás) elv betartása. Fogyókúraversenyeket is csináltam, melyek nagy hatékonysággal bírtak. Étrendeket állítok össze, táplálkozási tanácsadásokat adok. Azokkal az emberekkel foglalkozom, akik komolyan gondolják – hangsúlyozta Noémi, aki szerint a fokozatosság, illetve a türelem mellett a kitartás az egyik kulcsa a sikernek.

Nonót (ahogy a legtöbb vendége szólítja) a sikerélmények töltik fel, azokból táplálkozik. Az motiválja, hogy minél több embernek segíthessen. Ennek érdekében 2020 tavaszán létrehozna egy tábort, mely remek lehetőségeket hordozhat magában. Azonban a legnagyobb szerelmét a versenyzés jelenti, és továbbra is azon dolgozik, hogy elhódíthassa az aranyérmet.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva