CULINARIA HUNGARICA / könyvbemutató | Keszthely
Helyszín Keszthely, Fő tér 3
Időpont
A sorozat első két kötetének bemutatója, beszélgetés a szerzőkkel a Balaton Színház Simándy termében.

CULINARIA HUNGARICA / könyvbemutató

„Fehér Béla író és Gálffy Zsuzsanna történész-levéltáros közös könyve alapmű. Sok legenda született már a magyar gasztronómiatörténetet zivataros évszázadaiból – félreértelmezésekkel, olykor fércművekkel és kalózkiadványokkal. „Bosszantó a magyar gasztrotörténetet fojtogató sok-sok legenda és dajkamese, miközben konyhánk valós története fehér foltok sorozata. Még a hungarikumokat is rosszul ismerjük” — summázza a helyzetet Fehér Béla. — A Kakastaréjban úttörő munkák olvashatók: a kulináris mesterművek mellett a szakácskönyvkiadás kezdeteiről, az idegen nyelvű étlapokról, méltatlanul elfeledett szerzőkről és konyhaművészekről. A vendéglátás hullámzó színvonaláról: csúcsokról és mélypontokról. Milyen a valódi Jókaibableves? Hogyan született a „székelygulyás”? Mi a különbség a flekken és a lacipecsenye közt? Vetrece, bosporus, Kossuth-kifli? — és Gundel, Görög Rezső, Bálóné és Onozóné. Dobos C. Józseffel, a dobostorta atyjával több forrásértékű írás foglalkozik. — A Kakastaréj tévedéseket korrigál, homályos pontokat derít fel, és rávilágít a rejtett(ebb) összefüggésekre — ismeretlen receptekkel és nehezen hozzáférhető gyűjtemények képanyagával kiegészítve. (Ambrus Lajos)” /forrás: lira.hu/

Szerzők: Ambrus Lajos, Fehér Béla, Gálffy Zsuzsanna

Moderátor: Szálinger Balázs

Balaton Színház, Simándy terem
A rendezvényre a belépés díjtalan!

 

Keszthelyre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva