Helyszín
Keszthely,
Múzeum utca 2
Időpont
Korokon átívelő kalandozásra hívjuk az érdeklődőket, az ételek és a bor világába.
A római ételkészítési és étkezési kultúra kapcsán szó esik a római konyha alapanyagairól, illetve azok mai megfelelőiről, amelyekből kóstoló is készül. Archeobotanikus vezet be a kísérleti régészet eredményeibe, régészünk mesél a római borkultúráról, végül borász kalauzol át a jelenkorba borkészítési és borfogyasztási szokásaink bemutatásával, így teljes képet kaphatunk borkultúránk múltjáról és jelenéről. Mindemellett kézműves foglalkozásunk keretében római kori ivóedényt készítünk agyagból.
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
: