Múzeumok Éjszakája a Balatoni Múzeumban
Helyszín Keszthely, Múzeum utca 2
Időpont
A Múzeumok Éjszakája az ország legnagyobb kulturális rendezvénye, amelyet minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén tartanak.

A különleges este folyamán érdekes tárlatvezetésekkel, zenés programokkal, változatos kézműves foglalkozásokkal várnak a Balatoni Múzeumba.
Jegyek:
Felnőtt: 3500 Ft
Gyerek (4-14 éves korig): 2000 Ft
Figyelem! A keszthelyi Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalagot csak személyesen lehet megvásárolni a múzeumban 17:00 órától!
Nálunk bankkártyával, illetve SZÉP-kártyával (OTP, K&H, MKB) is fizethet!
A karszalag belépésre jogosít Keszthelyen a Múzeumok Éjszakája programban résztvevő intézményekbe és a Dotto kisvonatra.
Kapunyitás: 17:00 óra
Kézműves foglalkozások
• Kézműveskedés
Időpont: folyamatos program 17:00 – 22:00 óra között
Kézműves foglalkozásunk után nemcsak a saját magad elkészített játékot, hanem az alkotás örömét is magaddal viheted!
• Kézműveskedés Kovács Gizella népi iparművésszel
Időpont: folyamatos program 17:00 – 22:00 óra között
Kovács Gizella népi iparművész csuhébabákat, gyönyörű kompozíciókat, népi kismesterségeket végző figurákat és életképeket készít.
• Kézműveskedés Kovács Zoltán népi iparművésszel
Időpont: folyamatos program 17:00 – 22:00 óra között
Kovács Zoltán a magyar nyelvterületen fellelhető pásztorstílusok kutatója, fa- és szarufaragó népi iparművész a hangkeltő játékait hozza el.
• „Ahol a balatoni vízimanók laknak” – kreatív kartográfiai műhely
Időpont: 17:30 – 18:00 óra
Ha szeretsz rajzolni és festeni és érdekel a Balaton, akkor ezen a foglalkozáson megismerheted a térképek színeit és azok alkalmazásának szokatlan lehetőségeit. A vízimanók segítenek a mélységek ábrázolásában. Készítsd el a saját Balaton-térképedet – légy te a Mestertérképész!
A műhelyfoglalkozás vezetője Dr. Török Zsolt Győző térképész és térképtörténész, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézetének docense, aki a világon egyedülálló kartográfiai műhelyében újraéleszti a korabeli térképkészítés művészi módszereit. Kézműves térképeit és földgömbjeit mára a világ legismertebb gyűjteményeiben őrzik.
„Neked mennyit ér?”
Könyvvásár a Fejér György Városi Könyvtár munkatársaival
Időpont: folyamatos program 17:00 – 22:00 óra között
Brandnyúl Minidisco
Időpont: 19:00 – 19:40 óra
Brandnyúl egy énekes és táncos óriás plüss nyúl , aki egy fantasztikus előadó. A gyerekek imádják, igazi gyerek-slágergyáros.
Fellépésen egy energiabomba, animátoraival úgy megtáncoltatják és énekeltetik a közönséget, hogy fül nem marad szárazon.
FIZBOH
Időpont: június 22. 23:00 – június 23. 0:30
Before Party FIZBOH-val és a Balatoni Múzeum csapatával
Ilyen is csak nálunk van!
Maradj velünk, mert 23:00 órától FIZBOH, a szombathelyi DJ, zenei producer és zeneszerző külön erre az alkalomra összeállított válogatást játszik a 126 éves Balatoni Múzeum falai között!
Tárlatvezetések
• 125 esztendő – múzeumtörténeti kiállítás
Időpontok:
18:00 – 18:30 óra
20:30 – 21:00 óra
A Múzeum gyűjteményi egységeiből olyan tárgyak jelennek meg, amelyekkel évtizedek óta vagy egyáltalán nem találkozhatott a nagyközönség, illetve egyediségükkel kitűnnek hazánk vagy akár Európa más múzeumaiban őrzött hasonló tárgyak sorából.
• Kőrösi Csoma Sándor nagy utazása: térképekkel Kőröstől Dardzsilingig
Időpont: 21:00 – 21:30 óra
A 19. század elején indult legismertebb magyar utazó az őshaza keresésére, aki Indiában a tibeti kultúra és a bengáli nyelvek nemzetközileg elismert tudósává vált. A Magyar Földrajzi Társaság vándorkiállítása Csoma útvonalát korabeli térképeken mutatja be. Az interaktív kiállításvezetés résztvevői képzeletben maguk is átélhetik a nagy utazást.
Tárlatvezető Dr. Török Zsolt Győző térképész és térképtörténész, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézetének docense, aki a világon egyedülálló kartográfiai műhelyében újraéleszti a korabeli térképkészítés művészi módszereit. Kézműves térképeit és földgömbjeit mára a világ legismertebb gyűjteményeiben őrzik.
• Eltemetett múlt – Élet és halál az Árpád- és középkori Dél-Zalában
Időpontok:
20:00 – 20:30 óra
21:30 – 22:00 óra
A Thúry György Múzeum vándorkiállításával egy régészeti tárlatot mutatunk be, mely az Árpád- és középkori életvitelre, illetve a temetkezési szokásokra, sírokra koncentrál.
Célunk, hogy bemutassuk a régészeti kutatások új eredményeit, beleértve az archeobotanikai, archeozoológiai és környezetrekonstrukciós vizsgálatokat, valamint az antropológiai vizsgálatok eredményeiből levonható következtetéseket a feltárt sírok kapcsán.
• Gyermekjátékok kamaratárlat
Időpontok:
20:00 – 20:30 óra
21:30 – 22:00 óra
Kiállításunk az 1900-as évek elejétől napjainkig mutat be egy játékválogatást a Balatoni Múzeum néprajzi gyűjteményéből, kiegészülve a keszthelyi Vidor Játékmúzeum, a jatekanno.hu – Majercsik Krisztina és férje Kelle Antal – felajánlásaival, valamint Dr. Gerencsér Kinga és a múzeumbarátok által felajánlott játékokkal.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva