XXII. Keszthelyi Táncpanoráma
Helyszín Keszthely, Fő tér 3
Időpont 2024. szept. 12. 16:00 - szept. 15. 22:00
A Keszthelyi Táncpanoráma programjában a Carmina Burana balett mellett a Nap kultusza és a cigányság kultúrája is szerepet kap.

Szeptember 12. és 15. között rendezi meg a 22. keszthelyi Táncpanorámát a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház. A fesztiválon kortárs balett, néptáncprodukciók, gyermekelőadások láthatók, és a tánc mellett a zene is főszerephez jut.

A rendezvény célja, hogy a balatoni régióban élőknek, pihenőknek is megmutassa a magyar táncművészet sokszínűségét.

A közönség idén az Inversedance Fodor Zoltán Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Székesfehérvári Balett Színház és a Győri Balett produkcióit láthatja a balatoni fesztiválon. A nyitónapon Berg Judit művének adaptációját tűzik műsorra, a Lengemesék-sorozat egyik darabját az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat adja elő. A következő napon az Apák és fiak című darabot, a Duna Művészegyüttes produkcióját mutatják be. Az előadás apák és fiak közötti szellemi kapcsolaton keresztül mesél a kulturális örökségről és annak átörökítéséről.

Jelenet a Duna Művészegyüttes Székelykapu című, kétfelvonásos néptáncszínházi produkciója fotóspróbáján a Müpa Fesztivál Színházában 2024. április 5-én. Az előadást Juhász Zsolt rendezésében, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében április 6-án mutatták be.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Szeptember 14-én, szombaton a nézőket egy látványos előadásra invitálják, amely a Székesfehérvári Balett Színház és a Boban Markovic Orkestar együttműködéséből született Parádé címmel.

Ezen a napon a Lábujjhegyen című tánc- és zenetörténeti előadás is látható lesz díjmentesen a keszthelyi Fő téren. Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész előadássorozata a két művészeti ág közös történetéből villant fel epizódokat legendás együttműködések, nagy versengések és felforgató mesterművek felelevenítésével a Napkirály udvarától egészen napjainkig.

Mormeneo (j) és Jelle-Johannes Hendrix a Kövek című táncszínházi mű próbáján a székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2024. május 18-án. A Székesfehérvári Balett Színház holokauszt áldozatai emléke előtt tisztelgő táncelőadását Egerházi Attila koreografálásában és rendezésében május 19-én mutatták be.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az idei fesztivált szeptember 15-én a Győri Balett GisL című produkciója zárja, a társulat a világhírű romantikus balett, a Giselle feldolgozását mutatja be Lajkó Félix zenéjével. Szeptember 15-től szeptember 30-ig Body Science címmel Papp Tibor fotókiállítása látható a Balaton Színházban, a Simándy Teremben.

 

 

Nyitókép: Jelenet a Győri Balett Bolero című előadásán a Budapest Balett Grand Prix nemzetközi balettverseny gálaestjén a Müpa Fesztivál Színházában 2023. november 24-én.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva