Húsvéti tulipánszüret Kőröshegyen
Helyszín Kőröshegy, Persevölgyi dűlő
Időpont
E-mail cím levendulagazdasag@gmail.com
A nárcisz már biztosan virágba borul, ekkor a tulipánok még bimbósak, azonban néhány korán kelő szálra ekkor is rálelhetünk a Balaton déli partján, a Köröshegyi Levendulásban.

Összesen 100.000 hagyma tulipán és 30.000 nárcisz várja a látogatókat.

A leszedett tulipánokhoz spárgát és fehér kötözőszalagot adnak ajándékba, aminek segítségével azonnal csokorba is lehet kötni a virágokat! Ha igazán szép és díszes virágkölteményeket készítenétek, szabadon válogathattok csipke és díszszalagok között!

Éles metszőollót a helyszínen lehet kölcsönözni 500,- Ft letéti díj ellenében (melyet természetesen visszaadnak használat után, de akár haza is lehet vinni emlékbe).
A tulipán vágása nem károsítja a növényt, a tépkedés viszont igen. Ezért lehet bérelni metszőollókat, a metszésről a helyszíni szakártők tájékoztatnak.

Gyönyörű kosarakat lehet kölcsönözni a virágszedéshez és a fotózáshoz, melyek szintén megvásárolhatóak lesznek!

Belépő nincs! Virágokat fajtánként 50-150 Ft/szál áron lehet majd vásárolni, az élmény ajándékba jár minden csokor mellé!

Kutyabarát birtok, pórázon lehet a területre hozni a négylábú vendégeket.

Palántavásár és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is várják a vásárlókat.

Parkoló van a birtokon, de nincs leburkolva, ahogy a bevezető út sem!

Lehet a területen piknikezni, ezért célszerű piknikkosarat és plédet is hozni, viszont a borongós napokon gumicsizmával kell készülni!

Megközelítés:
Az út ki lesz táblázva! A birtokot Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett felkanyarodva egy földes út végén lehet megtalálni. Parkoló van, buszmegálló közvetlenül a földút bejáratánál található!

Aki szeretne egy kellemes kirándulást szervezni a Balaton mellé, és ezt kiegészítené egy kis tulipánszedéssel is, az remekül fogja magát érezni!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva