Promóció | 2024.07.22. 11:07
Balatoni hétvége: programötletek a tartalmas kikapcsolódáshoz
Nem véletlen, hogy minden évben több millióan választják a Balatont üdülésük helyszínéül. A magyar tenger számos természeti csodával, izgalmas éttermekkel, szórakoztató családi programokkal és kulturális eseményekkel csalogatja a hazai és külföldi nyaralni vágyókat.

Tagadhatatlan, hogy a Balaton és környéke képes akár több hétre elengedő programot nyújtani, azonban azoknak sincs oka a panaszkodásra, akik csak egy hétvégét tudnak a környéken tölteni. Cikkükben összeállítottunk egy programjavaslatot a tartalmas balatoni hétvégéhez! Tovább praktikus tanácsokat adunk, hogyan kerülhetjük el a gyakori autós problémákat, melyek beárnyékolhatják a felhőtlen kikapcsolódást.

Programötletek egy tartalmas balatoni hétvégéhez

Bár a két nap hamar elröppen, alapos tervezéssel mégis rengeteg izgalmas programot élvezhetünk a hétvége során. A következőkben olyan változatos programötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket kényelmesen, rohanás nélkül élvezhetsz a hétvége során.

Szombat

Fonyódi Piac – szerezd be a reggelit helyi termelőktől!

Kezd a balatoni kalandokat a Fonyódi Piac meglátogatásával, mely kizárólag a szerdai és szombati napokon tart nyitva. Antik tárgyak, kézműves alkotások mellett, friss gyümölcsök és zöldségek, helyi borok és egyéb finomságok várják a látogatókat. Válogass kedvedre a friss pékáruk, zamatos kerti zöldségek és illatos sajtok között és vásárold meg a reggelihez szükséges hozzávalókat!

Panoráma strand – piknik és fürdőzés csodálatos kilátással

Kéznél a reggeli? Akkor irány a fonyódi Panoráma strand, ahol homokos partrész, fokozatosan mélyülő víz, napozó sziget, vizes élményjátszótér és páratlan kilátás fogad. Tökéletes hely piknikezéshez, fürdéshez és kikapcsolódáshoz!

Kishegy – séta a Szent Donát kápolnához és panorámás ebéd

A pikinkezést és fürdést követően következzen egy aktív program: séta a Kishegyen! A kellemes séta során megcsodálhatod a 1700-as években épült barokk Szent Donát templomot és a szerencsésebbek kiszúrhatnak pár gyurgyalag madarat is, mely a környéken fészkel. A Kishegyről pedig egyedülálló kilátást élvezhetünk a Balaton északi partjára. A hosszú sétát követően következhet az ebéd: a környéken található présházak, csárdák és újvonalas gasztroműhelyek bármelyike kiváló választást jelent.

Kőröshegyi Levendulás – délutáni levendula szedés

A nap utolsó programjaként látogass el a Kőröshegyi Levenduláshoz, mely csupán 30 perces autóútra van a Kishegytől. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő élményprogram során megcsodálhatod a 12 hektár parkosított területet, melyből 8 hektár levendula. Sőt, egy alacsony díj ellenében akár szüretelhetsz is levendulát, melyhez biztosítják az összes szükséges felszerelést.

Vasárnap

Tagore sétány – nézd meg a napfelkeltét a magasból

A vasárnapot érdemes az északi part nyújtotta lehetőségeknek szentelni! Kezdd a napot a Tagore sétánnyal, ahonnan az igazán korán kelők megcsodálhatják a napfelketét. A Balatonfüredi sétány első fáját Rabindranath Tagore indiai költő ültette, innen ered a név. Ezt követően válogass a balatonfüredi kávézók és reggelizők közül! Remek választás a patinás szépségű Karolina Kávéház, ahol finom omlettek, péksütemények, jeges kávé és egyéb finomságok várnak!

Kisfaludy strand – vízparti feltöltődés

A reggelit követően jöhet a vízparti pihenés, melyhez a környék egyik legjobb helyszíne a Kisfaludy strand. A zöld gyeppel borított, árnyékot nyújtó lombos fákkal szegélyezett strand kiváló családok részére, hiszen jól felszerelt játszótérrel és fokozatosan mélyülő vízzel rendelkezik.

Tihany – izgalmas programok, páratlan kilátás

Elég volt a fürdésből? Akkor jöjjön a mindössze 15 perces autóútra található Tihany! Miután megcsodáltad az egyedülálló kilátást, kipróbáltad a tihanyi visszhang jelenséget, szabadon választhatsz az alábbi programlehetőségek közül:

  • Indián múzeum
  • Kalózmúzeum
  • Tihanyi Bencés Apátság
  • Tihanyi Levendula-ház
  • Tihanyi Panoptikum
  • Tihanyi-kecskeköröm

A napot pedig érdemes estebéddel zárni, melyhez számos vendéglő, csárda, street food, sőt akár fine dining étterem áll rendelkezésre.

Ezekre érdemes figyelni a gondtalan autózás érdekében

Ahhoz, hogy a fenti programokat zavartalanul élvezhesd és ne kelljen az amúgy is korlátozott időt autómentésre fordítani, érdemes meggyőződni indulás előtt arról, hogy a gépjármű megfelelő műszaki állapotban van.

Nyaralás előtt javasolt az autót szervizbe vinni, ahol a szakemberek alapos ellenőrzést tartanak és elvégzik a szükséges javítási feladatokat. Ilyen lehet például a futómű beállítás, mely során diagnosztikai eszközzel ellenőrzik a felfüggesztés beállítását és a gumiabroncsok futását. Ha eltér az autó a gyári előírásoktól, akkor elvégzik a geometria korrekciót. Ezzel pedig fokozzák a közlekedés biztonságát, megelőzik az időelőtti és szabálytalan abroncskopást.

A műszaki vizsgálat részeként nem szabad megfeledkezni az abroncsokról sem. Amennyiben a gumi közel jár élettartama végéhez, érdemes az abroncscserét még a nyaralás előtt megejteni. Fontos, hogy jó minőségű, megbízható márkát válassz, ilyen például a Toyo gumi, mely elérhető áron kínál kivételes minőséget. A TOYO TIRES több mint 70 éves tapasztalattal rendelkező japán gyártó. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb abroncsgyártó és forgalmazó, hiszen hatalmas figyelmet fordít a folyamatos termékfejlesztésre és a közlekedésbiztonság növelésére.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva