viharjelzés: I. fokozat
14°
19°
DNY
3 km/h
Furmint Napok
Köveskál
2019 febr. 22. 18:00 - febr. 24. 12:00
E-mail cím info@kostolom.hu
Megosztom
2019 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete. Borkóstolók, furmintra hangolt étlapok, izgalmas beszélgetések és számtalan különleges kiegészítő program várja az érdeklődőket február 22-24 között Köveskálon.

A rendezvény keretében a Pálffy – Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág – Étel, Ital, Ágy és a MI A KŐ immár második alkalommal szentel három teljes napot a szőlőfajtának.

Program:

Míg pénteken a borászok zárt ajtók mögött tartanak szakmai találkozót, az éttermekben furmintra hangolt menüsorral várják a megéhezett látogatókat. Asztalfoglalás ajánlott!

A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló szakmai kurzusokat a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a szemináriumon résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül.

12:00-13:30 Pálffy Pince – Balatoni Furmintok

Beszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Sümegi Gábor (Skrabski Pince), Barcza Bálint (Barcza Pincészet)

Moderátor: Pampetrics Milán (Pampetrics Borkereskedés)

12:00-13:30 Káli Kövek – Balatoni Furmintok

Beszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Sike Balázs (Skizo Borház), Spiegelberg István (Spiegelberg Kézműves Borpince)

Moderátor: Tóth Ádám (Pláne Badacsony)

12:00-13:30 Káli Art Inn – Balatoni Furmintok

Beszélget: Trombitás Tamás (Trombitás Borház), Ruppert Márton (Gilvesy Pincészet), Cartwright Eva (Somlói Borok Boltja)

Moderátor: Juhász Krisztián (Borkonyha, Textúra)

15:00-16:30 Pálffy Pince – Furmintok és Buborékok

Beszélget: Pálffy Gyula (Pálffy Pince), Várszegi György (Kreinbacher Birtok), Baranyai Péter (Garamvári Szőlőbirtok), Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)

Moderátor: Blazsovszky Péter (Babel Budapest)

15:00-16:30 Káli Kövek – A Furmint mint házasítás

Beszélget: Szabó Gyula (Káli Kövek Borászat), Jásdi Attila (Jásdi Pince), Homonna Attila (Homonna Birtok), Pálffy Attila (Pálffy Pince), Egly Márk (Egly Szőlőbirtok és Pincészet)

Moderátor: Kézdy Dániel (Aszu Prime, Furmint Február)

15:00-16:30 KÁLI ART INN – Gyengébb? Nem! – Furmintok

Beszélget: Laposa Zsófia (Laposa Birtok), Ujvári Vivien (Barta Pince), Zsirai Kata (Zsirai Pincészet), Berecz Stephanie (Kikelet Pince)

Moderátor: Szabó Edit (Borsmenta)


A kóstolók befejeztével a Kővirág és a MI A KŐ egy, csak erre az alkalomra összeállított, furmintra hangolt menüsorral várja a vacsorázni vágyókat, míg a Pálffy Pincészet és a Káli Kövek Borászat szervezésében kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok teljes szortimenttel.
A Káli Art Inn erre a napra különleges furmint borvacsorával készül, ahol sommelier lesz a vendégek segítségére a furmintok világának felfedezésében.

Február 24.

Vasárnap délelőtt brunch-csal és dűlőtúrákkal búcsúztatja a 2019-es Furmint Napok a Káli-medencébe látogatókat.

Pálffy Pince: Pezsgős reggeli, dűlőtúra

Káli Kövek: Afterparty (kávé, tea, süti, gyógysör), dűlőtúra

Mi A Kő: “Huncut Malacságok” brunch

Káli Art Inn: “Messze földön híres” ültetett reggeli helyi termékekkel, saját házi lekvárokkal, tojással, friss narancslével, kávéval, teával

Kővirág: Pezsgős gourmet reggeli

Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát.
Regisztráció: info@kostolom.hu
A vacsorákon, illetve a vasárnapi programokon való részvétel egyéni foglaláshoz kötött, melyekre a jegyvásárlás az adott vendéglátóhelynél, elővételben lehetséges!

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva