likeBalaton.hu | 2024.09.07. 09:00
Autós utazás a Balatonra: legfrissebb információk és tippek
Ha ma tervezel autóval Budapestről a Balatonra utazni, érdemes felkészülni a forgalmi helyzetre és az időjárási viszonyokra, hogy sima és élvezetes legyen az út. Az M7-es autópályán és a Balaton környékén is vannak aktuális változások, amelyek befolyásolhatják az utazást.

M7-es autópálya és forgalmi információk

Az M7-es autópálya a leggyorsabb út a Balaton felé, de jelenleg aszfaltozási munkálatok zajlanak, különösen a Balatonendréd és Balatonkeresztúr közötti szakaszon. Ez a munkálat forgalmi torlódásokat okozhat, így érdemes előre tájékozódni az aktuális helyzetről az Útinform.hu weboldalán. A Google Maps és Waze alkalmazások is hasznosak lehetnek a valós idejű forgalom követésére​.

Munkavégzés miatt az M7-es autópályán, a Budapest felé tartó oldalon, Martonvásár térségében lassulásra kell készülni!

Kőröshegyi völgyhíd lezárása

Fontos tudni, hogy a Kőröshegyi völgyhidat két hétre lezárták karbantartási munkálatok miatt, ami forgalmi tereléseket okoz. Emiatt mindkét irány forgalmát a 112-es km-nél lévő Zamárdi-felső és a 125-ös km-nél lévő Balatonszárszó csomópont között a 7-es főút felé terelik. A munkavégzésnél torlódik a forgalom, akár tízperces dugóra is számíthatsz belterületen.

Időjárás a Balatonnál

A mai napon napos időjárás várható a Balaton környékén, a hőmérséklet 25-28°C között alakul. A meleg idő ideális a strandoláshoz, de erős UV-sugárzás várható, így mindenképpen használjatok napvédő krémet, hordjatok kalapot és napszemüveget. Az esti órákban enyhe lehűlésre számíthattok, ezért érdemes egy könnyű dzsekit is magatokkal vinni.

Alternatív útvonalak

Az M7-es torlódások elkerülése érdekében megfontolhatod a 71-es főút vagy a 8-as út használatát. Ezek az alternatív útvonalak lassabbak lehetnek, de elkerülheted velük a főútvonalon felmerülő forgalmi problémákat.

Szórakoztatás és praktikus tippek

Ha gyerekekkel utazol, készülj fel arra, hogy szórakoztassák magukat az úton. Hozz játékokat, könyveket vagy tableten letöltött filmeket, hogy lekösd őket az út során. Ne felejts el elegendő vizet és harapnivalót csomagolni, hogy ne kelljen az első benzinkútnál megállni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva