Kovács Erika | 2024.04.23. 14:00
Panorámapontot építettek Örvényesen
Több mint 200 millió forint pályázati, illetve kormányzati támogatással gyönyörű és igényes mocsári Csorbóka-sétányt, illetve pihenőparkot és panorámapontot hoztak létre az örvényesi strandon, amellyel jelentősen megnövelik a strand területét.

Az átadáson Huszár Zoltán, a Balatonfüredi Járási Hivatal vezetője elmondta, 2022 tavaszán indulhattak meg az előkészületek és a tervezés. A fejlesztés elérte fő célját: olyan elemekkel gazdagította a település turisztikai kínálatát, melyek nemcsak a strandszezonban vonzzák a turistákat a községbe, hanem főszezonon kívül is.

Fotó: Nagy Lajos

A négy évszakos fejlesztés széles közönségnek, a turisták és helybeliek számára szabadon igénybe vehetők, a szabadidő igényes eltöltésére kínálnak lehetőséget a Balaton-parton. A természeti adottságokat a fejlesztés úgy tette bemutathatóvá, hogy a környezetvédelmi szabályokat betartotta, a környezetet megőrizte, széles célközönséggel ismerteti meg. Ezt a célt szolgálják a létrejött, a strandhoz hasonlóan mindenki számára ingyenesen rendelkezésre álló projektelemek: a sétány és a stég, melynek köszönhetően a horgászturisztikai hasznosításon túlmenően a Balaton fölött besétálva bárki még közelebbről csodálhatja meg az elé táruló egyedülálló panorámát.

Fotó: Nagy Lajos

A projekt keretében a padok, asztalok, interaktív és tájékoztató táblákkal felszerelt parkos terület a pihenésen, kikapcsolódáson túl szemléletformáló, környezettudatosságra nevelő, ismeretterjesztő, oktató célokat is szolgál. A játszva és szórakozva tanulás jegyében az interaktív táblákon puzzlét rakhatnak ki az elkészült, új stég képével, memóriajátékkal vagy párosító játékkal tehetjük változatosabbá az itt töltött időt a nádas élővilágának képeivel.

Fotó: Nagy Lajos

Az akadálymentesítésnek köszönhetően a fogyatékossággal élők és minden korosztály számára több órás időtöltést biztosít az új sétány, még vonzóbbá téve a települést, javítva az ott élők életminőségét, a környezet színvonalát. Eszközöket is vettek, például padokat, asztalokat, szelektív szemétgyűjtőket. Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere, Molnár Judit ottani bizottsági elnök, Kovácsfiné Nagy Judit, a Veszprém Vármegyei Jogász Egylet elnöke, Kovácsfi László bíró és Kugler Imréné, a Füredi Szív Egyesület titkára méltatta a beruházást, illetve Huszár Zoltán polgármestert, aki sokat tesz a településért, a Balatonért.

Fotó: Nagy Lajos

Pribék István tréner vezette Balatoni Jegesmedvék, akik az átadás előtt fürdőztek a hideg Balatonban.

Az átadáson az örvényesi önkormányzat forró teára, valamint a Némethi Kálmán vezette Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészete igazgatója támogatásával vadpörköltre hívta meg a megjelenteket.

Fotó: Nagy Lajos

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Nagy Lajos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva