likeBalaton.hu | 2021.08.03. 21:00
Balatoni fesztiválélmény
Közel húszezer látogatót vonzott a szombaton befejeződött Paloznaki Jazzpiknik.

A fesztiválon világhírű sztárok és formációk szerepeltek, mint Mario Biondi, a Gipsy Kings, Candy Dulfer, vagy a Kraak&Smaak. A nemzetközi előadók mellett a Balaton-felvidéki falu három napra a magyar jazz kiemelkedő alakjainak is otthont adott, közölték a szervezők. A közönség olyan művészekkel találkozhatott, mint Saya Noé, a Swing á la Django, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, vagy az Amoeba Band. Kiemelték, a fellépők többsége másfél éves kihagyás után Paloznakon lépett először színpadra.

A koncertek sorát Mario Biondi nyitotta
Fotó: Mónus Márton

A fesztivál szervezői a minőségi előadók mellett a környezettudatosságra is figyeltek: a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás volt a Jazzpiknik partnere; a hulladék közel 60 százalékát újrahasznosították.

A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át egészen a világsztárokat felvonultató nagykoncert-élményig minden megvolt, ami a régóta várt balatoni fesztiválélményhez kell. A tizedik, vagyis jubileumi Jazzpikniket 2022. augusztus 4-6. között tartják meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva