likeBalaton.hu | 2020.06.19. 10:55
Összeállt a Paloznaki Jazzpiknik idei programja!
Idén augusztus 20. és 22. között rendezik meg a fesztivált, és a nemzetközi sztárok mellett több mint 40 magyar fellépő várja a közönséget.

Bár az esemény a tervezettnél később kerül megrendezésre, a program kárpótol minden várakozásért. Valde Orsolya a fesztivál igazgatója a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a a rendezvényre a legnagyobb körültekintés mellett kerül sor, nagy hangsúlyt fektetnek a látogatók biztonságára, és a higiéniára. Rendszeresen fertőtleníteni fogják a légteret, a belső tereket, a piknikbuszokat, a mellékhelyiségeket és a backstage-et is.

A járványhelyzet miatt kellett egy kis újratervezés a fellépőket illetően, de színes és igazi jazz-es program várja a három napos fesztiválra érkezőket.

Paloznaki Jazzpiknik hivatalos sajtófotó / Mónus Márton

Az augusztus 20-ai nyitónap egyik sztárfellépője a De Phazz német jazzegyüttes lesz, elhozva a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözetét a nagyszínpadra. Másnap a Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band zenél, az est fénypontja pedig Candy Dulfer holland szaxofonista koncertje lesz.
Szombaton, a zárónapon többek között Mario Biondi és a Kraak & Smaak Live Band szórakoztatja a közönséget. A fesztiváligazgató kiemelte, hogy a piknik történetében idén lesz a legtöbb fellépő.

— Augusztus 20-án ünneplik a Magyar Jazz Napját — hangsúlyozta Zsoldos Béla, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke. Ez alkalomból, az idén 30 éves jubileumát ünneplő Magyar Jazz Szövetség közreműködésével a Finucci Bros Quartet egy élő jazz-legendával, Randy Brecker hatszoros Grammy-díjas trombitással lép színpadra a piknik nyitónapján.

Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke hozzátette, hogy a jubileum alkalmából több rendezvényt is tartanak.
— A Paloznaki Jazzpiknik jó lehetőség számunkra, hogy a magyar jazz élvonalából összeállított műsor szélesebb rétegek számára elérhetővé váljon — hangsúlyozta.

Sánta Dániel szervező kiemelte, hogy több mint 40 magyar fellépő várja a közönséget az idei pikniken. A nagyszínpadon lép fel a Mörk, amellyel inkább a fiatal korosztályt szeretnék elérni. A Hangfoglaló Programmal való együttműködésnek köszönhetően ad koncertet két kezdő zenekar, a The Anahit és a Nagy Emma Quintet. Gátos Iván új zenekarával, a Stinky Bugs-al lép színpadra, a csapatban közreműködik Törőcsik Franciska színésznő is.

Paloznaki Jazzpiknik hivatalos sajtófotó / Chripkó Lili

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat, idén az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját támogatják.
— Az alapítvány idei célja az első magyarországi Autista Mintaház létrehozása, amely fejlesztő és módszertani központként működik majd, hogy hosszútávú megoldást nyújtson az autizmussal élők számára — hangsúlyozta Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke.
Elmondta azt is, hogy a Paloznaki Jazzpiknik látogatói egy kék szívvel fotózhatják le magukat, és ha ezt a képet az #együttazautistákért hashtaggel feltöltik közösségi oldalukra, akkor a MOL fejenként ezer forinttal támogatja az alapítvány munkáját.

Nyitókép: Illusztráció/Pexels.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva