Krausz Andrea | 2024.09.27. 10:00
155 csapattal elindult a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny
Tizenkettedik alkalommal hirdették meg magyar nemzetiségű versenyzők számára a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt (NBBH) Ez a világ leghosszabb pontyfogó versenye, ugyanis a résztvevők 2024. szeptember 27. és október 5. között 186 órán át pecáznak folyamatosan a legnagyobb halakra.

Csütörtökön a révfülöpi szabadtéri színpadon ünnepélyes keretek megnyitották a XII. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyt, ahol kisorsolták a csapatok helyét.

Szinte minden településen találkozhatunk horgászokkal, hiszen 155 csapat több mint 770 versenyzője vesz részt a megmérettetésen.

Nehéz feladat vár a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny résztvevőire

Pénteken 14 órától október 5-én reggel 8 óráig tart a folyamatos peca, melyen az 5 legnagyobb hal összsúlya alapján hirdetnek győztest.

Idén is van változás: ezúttal a legkisebb mérlegelhető hal súlya minimum 12 kg.

3 millió forintot nyerhet a legjobb csapat, de ezen kívül még számos díjat felajánlottak a szervezők. A verseny legnagyobb halát kifogó csapat 500 ezer forintot kap, és ugyanennyi jár a verseny eddigi történetének legnagyobb halának kifogásáért is.

A jelenlegi versenyrekord, amit túl kell szárnyalni: 33,650 kg.

A vízkezelő Balatoni Halgazdálkodási Zrt. kérésének megfelelően idén is lesz etetőanyag-limit. A felhasználható mennyiség (etetésre és csalizásra) a verseny teljes ideje alatt 140 kg.

155 csapat üli körbe a Balatont a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen
Fotó: NBBH – hivatalos

Nem csak a versenyzők horgászhatnak

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. arról tájékoztatott, hogy az NBBH ideje alatt a hitelesített versenytérképen kijelölt víz- és partszakaszok kivételével a behúzós horgászmódszer gyakorlása engedélyezett.

A hagyományos dobós (nem behúzós) módszer gyakorolható bármely szabadon hozzáférhető partszakaszon, de kizárólag a versenyző csapatok zavarása nélkül

– írták.

A fenti időpontokra behúzós horgászat céljából a megszokott módón a boiliebalaton.hu rendszerében lehet helyet foglalni.

– A gyakorlatban kérjük, hogy ha a hagyományos, dobós módszerrel horgászó sporttárs egy versenyző csapat szomszédságában szeretne helyet foglalni, a horgászhelyek szükséges távolságáról (a bevetett készségek irányát és egyéb életszerű körülményeket figyelembe véve) egyeztessen a versenyző csapat egy tagjával – fordultak kéréssel a pecások felé.

Nyitókép: NBBH – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva