likeBalaton.hu | 2024.09.04. 14:00
Boggie és Agócs Márton balatoni dala és klipje: Maradj még
A Maradj még című új dal és a klip kapcsán Csemer Boglárka Boggie mesélt.

Új klippel jelentkeziett Csemer Boglárka Boggie. Közös dalt készített az Aurevoir. frontemberével, Agócs Mártonnal. A dalhoz izgalmas klip is készült: egy balatoni vitorláson forgattak Nagy Bálint rendezővel (aki Boggie Parfüm című klipjét is jegyzi).

A dal szövege és a klip látványvilága alapján, látszólag minden adott a boldogsághoz, mégsem tud mit kezdeni egymással mit kezdeni a szerelmespár. A dal szövegét Kemény Zsófi írta, aki a rá jellemző finom humorral és iróniával mutatja be a se veled, se nélküled kapcsolatok ambivalenciáját.

Kihűlt, egymásra unt párkapcsolati dinamikát dolgoznak fel a film nyelvén, klasszikus fekete-fehér stílusban. A dal a komoly téma ellenére egy igazi nyári sláger, amit hűen tükröz a klip, klasszikus balatoni nyarakat idéző atmoszférájával.

Boggie balatoni klipforgatáson
Fotó: Boggie/Nagyné Simon Judit

A Maradj még című új dal és a klip kapcsán Csemer Boglárka Boggie mesélt

– Miért épp Agócs Marcival készült a dal?
– Kemény Zsófi (költő – a szerk.) barátnőmmel készültünk a Toll és Hang című zenés-irodalmi estünkre, amikor hazaért Agócs Marci, aki Zsófi kedvese. Azonnal éreztem, hogy az Aurevoir. énekese tökéletes partner lenne ebben a Maradj még című dalhoz.

– Merrefelé vitorláztok a klipben?
– A révfülöpi kikötőből indultunk, majd tihanyi és badacsonyi hátterekkel dolgozott a stáb.

Csemer Boglárka Boggie a balatoni klipforgatáson
Fotó: Boggie/Nagyné Simon Judit

– Van köze a témának a megjelenés időzítéséhez? A dal a kapcsolat kihűléséről, a se-veled-se-nélküled-érzésről is szól, ahogyan nyárutó idején is (normál esetben, nem az idei extrém időjárás során) egyre kevesebb ereje van a napnak.
Nincs. De most már lehet, hogy lesz. (nevet) Nehéz volt kitalálni, hogy mi az ideális megjelenés. Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere augusztus elején jött ki új dallal, nekem is volt júniusban egy új klip- és dalmegjelenésem. Sakkozni kellett rendesen, hogy jól időzítsük a közös szerzemény megjelenést. Az biztos, hogy nyári dalnak szántunk és úgy gondoltunk, hogy elmúlt évek tendenciái alapján szeptember eleje még bőven hozza a nyári hangulatot és időjárást.

Boggie és Agócs Márton, az Aurevoir. énekese a balatoni klipforgatáson
Fotó: Boggie/Nagyné Simon Judit

– Milyen a kapcsolatod a Balatonnal?
– Tizenhat éves korom óta vagyok együtt a férjemmel, aki a videóklip rendezője is egyben. Hála neki, azóta minden nyarat a Balatonon töltök a révfülöpi családi nyaralóban. Az utóbbi öt évben bővült a család és most már Balatonedericsen is gyakran nyaralunk. A Balaton északi parját az utóbbi öt évben alaposan felfedeztem és otthonosan mozgok a vidéken – nagyon szeretem a Balaton-felvidéket.

Csemer Boglárka Boggie a balatoni klipforgatáson
Fotó: Boggie/Nagyné Simon Judit

– Elmesélnél egy számodra különösen kedves balatoni élményt?
– Lenke lányom hét hónapos korában már a révfülöpi Szigeti Strandfürdőben pancsolt. Sosem felejtem el, hogy mekkora szeretettel halmozta el őt a család, ő pedig nagyon élvezte. Ezt látva biztosan éreztem, hogy jó sora lesz és nagy, szerető család veszi őt körbe, amely élete végéig stabil pontot jelent majd számára. Megkönnyeztem ezt a jelenetet a távolból.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyikép: Boggie és Agócs Márton, az Aurevoir. énekese a balatoni klipforgatáson
Fotó: Boggie/Nagyné Simon Judit

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva