MW | 2024.07.18. 13:51
Eldőlt, hogy lesz-e Balaton-átúszás most szombaton
Csütörtökön közölték a szervezők, hogy nem tartják meg eredeti időpontjában a 42. Lidl Balaton-átúszást.

Az esemény július 20-án, szombaton lett volna.

A következő időpont vasárnap, a végleges döntés pénteken várható

A következő időpont vasárnap, a végleges döntés pénteken várható
Fotó: Archív / Nagy Lajos

Az biztos volt, hogy a Balaton vizének hőmérsékletével nem lesz gond, de a várható szél és a hullámzás még befolyásolhatta a döntést.
– A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – úgy döntöttünk, hogy a 42. Lidl Balaton-átúszást 2024. július 20-án NEM tartjuk meg! A szombatra várható bizonytalan időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 21. A vasárnapi megrendezésről a végleges döntés péntek délben születik meg – közölték csütörtökön a szervezők.
Már korábban kiderült, hogy elérte a 12 és fél ezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.
A nevezők idén is három erőpróba közül választhattak: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, a 2,6 kilométeres féltávra neveztek. Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert.
– A nyár kezdete óta érezhető volt a kiemelt érdeklődés, és be is jött a jóslatunk, előzetesen minden induló hely elfogyott a 42. Lidl Balaton-átúszásra, helyszíni nevezésre nincs lehetőség – mondta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezetője.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: veol.hu
Nyitókép: Varga György/MTI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva