Hajdú Marianna | 2024.07.11. 14:00
Minden, ami fontos a Balaton-átúszásról
A Balaton-átúszás 2024 kulisszatitkai: mentőhajók, egészségügyi pontok és visszajutás. Te rajthoz állsz július 20-án?

A Balaton-átúszás 2024 Magyarország egyik legnagyobb és legizgalmasabb sporteseménye lesz ezen a nyáron is, amelyre évente több ezer ember látogat el. Idén az eseményre július 20-án szelhetjük keresztül a Balatont és az 5,2 kilométeres távot Révfülöpről indulva Balatonboglárig ússzák le. A szervezők különös figyelmet fordítanak a biztonságra és az egészségügyi ellátásra, így mindenki biztonságban és jó kezekben érezheti magát.

A Lidl Balaton-átúszás kifejezetten amatőr- és hobbi úszóknak szóló nyíltvízi szabadidősport-esemény, amelyen az átlagos úszóidő 3 óra. Egyedülálló a világon, hogy egy ilyen hatalmas és gyönyörű tavat, ekkora létszámú, biztonságos körülmények között megszervezett esemény keretében át lehessen úszni, és mindeközben nagyon vigyáznak az úszókra!

Rasovszky Kristóf, olimpiai ezüstérmes, világbajnok magyar hosszútávúszó a 40. Lidl Balaton-átúszás rajtja előtt Révfülöpön 2022. július 23-án.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Rendőrök, vízimentők, vitorlások sorfala

Az esemény során 200 vitorlásból álló úszófolyosó, tucatnyi vízimentő és rendőrségi motoros, 3 kórházhajó és több mint ezer szervező garantálja a biztonságot. Képzeld el, hogy úszol a hatalmas Balatonban, és körülötted ezek a mentőhajók és motorcsónakok figyelik minden mozdulatod! Ezek a hajók szakképzett mentőkkel és egészségügyi személyzettel vannak felszerelve, akik azonnal a segítségedre sietnek, ha szükséged van rá. Ha bármi gond adódna úszás közben, csak emeld fel a kezedet, és a mentőhajók azonnal észrevesznek.

Lehet, hogy valaki úgy érzi, nem bírja tovább az úszást. Sebaj! Ilyen esetekben a mentőhajók visszaszállítanak Révfülöpre, ahonnan az indulás történik. A szervezők minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy biztonságosan visszajusson mindenki a kiindulási pontra.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Életre szóló élmény

Ha valaki kicsit lemarad a többiektől, vagy véletlenül eltér az útvonaltól, a mentőhajók és kísérő csónakok folyamatosan figyelnek, így azonnal segítenek visszatalálni a helyes irányba. Nagyon fontos, hogy mindenki kövesse a szervezők és a kísérő hajók utasításait, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges veszély helyzetek.

Miután sikeresen teljesült a táv, fontos a megfelelő pihenés és regeneráció. Szükséges nyújtani egy kicsit, sok víz fogyasztása javasolt és érdemes enni valami finomat. Jó ötlet balesetbiztosítást kötni, amely fedezi az esetleges egészségügyi ellátás költségeit, bár a rendezvény során az alapvető orvosi ellátást a szervezők biztosítják.

A célbaérkezéskor egyedi éremmel várnak mindenkit, hogy soha ne feljtődjön el ezt a napot.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Lidl Balaton-átúszás – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva