veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2021.03.08. 12:00
Révfülöpön megszépül a strand és a sétány is
A nagyközségben hamarosan elkészül az Európa sétányt és a Halász utcát összekötő járdaszakasz, de még idén fejlesztik a strandokat is.

Amint azt Kondor Géza polgármester a Veolnak elmondta, az Európa sétány melletti fejlesztéssel összekapcsolva strapabíró felnőtt sporteszközöket, újabb térbútorokat helyeznek el a sportpálya körül.

– Átadtuk a munkaterületet az óvodával szemközti, egykori tűzoltószertár területén, ahol hamarosan óvodai tornaszoba épül. A munkák fedezetét a Magyar Falu programban elnyert összeg biztosítja. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2021 évi pályázata segítségével a Császtai strand 30 millió forintból, a Szigeti strand pedig 29 millió forintból fejlődik. A Napfény kemping strandja további 30 millió forint fejlesztési támogatást nyert.

Az Európa sétány Révfülöpön
Fotó: Szücs Ildikó

– Ezen összegből strandjainkon parkosítás készül, új eszközöket helyezünk el, stégek épülnek. Csomagmegőrzőket, telefon és E-bike töltőket, különféle digitális víz- és levegő hőmérséklet kijelzős információs táblákat helyezünk el. Térkövezünk, és családbarát beltéri öltözők, vizesblokkok épülnek, árnyékolást valósítunk meg. Az elavult zuhanyzókat saválló, négy fejes, lábmosós eszközök váltják fel. A Császtai strand gyermekpancsolója mellett egy új fürdő létesül a kicsiknek. Szintén megújulnak az ivó kutak, kétfejes, felnőttek és gyermekek részére tervezett higiénikus típusokra váltjuk a régieket – sorolta a terveket a polgármester.

Szigeti strand
Fotó: revfulop.hu

Forrás: Veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva