Mészáros Annarózsa | 2021.06.14. 06:00
Vízparton és domboldalon - kétnapos ajánló Révfülöpön
Balaton-átúszás, kertmozi, strand, cukrászdák – ez a néhány dolog biztosan mindenkinek beugrik Révfülöp említésekor. Barangold be velünk ezt a kedves északi-parti települést!

Révfülöp Balatonszepezd, Kővágóörs és Pálköve között található, déli-parti szembe szomszédja pedig Balatonboglár. Áthalad rajta a 71-es főút és a Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vasútvonal, illetve a Balatoni Bringakör. Így a település kényelmesen megközelíthető, bármelyik utazási formát is válaszd!

A Rózsakert lugasai

Rózsáktól a piacig (1,5 kilométeres séta)

Ez a kellemes séta szinte emelkedő mentes, gyalog vagy biciklin gond nélkül megtehető.
Néhány száz méteren belül mindent megtalálsz Révfülöpön, ami a kikapcsolódásodat szolgálja.

Kezd a sétádat a tündéri Rózsakertben. A lugasokon kívül találsz itt játszóteret és kondiparkot is a hűs fák alatt. a 2010-ben történt felújításakor 1390 tő rózsát és számos más növényt, virágot ültettek el a parkban. Az egykori kaszinó épülete ma koktélbár és itt tudsz jegyet váltani sétahajózásra is. A parton mereng a Révész szobra is.

A Kaszinó épülete ma kávézó

Sétálj ki a móló végébe és nézz át Balatonboglárra! A móló kényelmes pihenőhely, hiszen sűrű lombkoronájú fák lengedeznek felette. A vitorlások szinte karnyújtásnyira suhannak el melletted!

Fordulj vissza a Kaszinó felé és azt elhagyva egy kis térre érsz, ahol találkozhatsz a Békakirállyal! Ne hagyd ki a hűsítő csókot! Ezen a téren számos étterem és cukrászda kínálja finomabbnál finomabb falatjait. A főúttal párhuzamosan halad a Halász utca. Ezen a kacskaringós utcácskán folytatódik a sétád.

Békakirály szobra

Nem is kell sokáig menned a következő állomásig. Egy épületen belül megtalálod a RévGalériát, a Honismereti Gyűjteményt és a Tópart Galériát. A nyitva tartásról és az aktuális kiállításokról érdemes előre érdeklődnöd!

Az Európa sétány körbeöleli a focipályát. Rózsalugasok, padok teszik kellemessé, hogy pompásan beleveszhess a Balaton vizének csodálásába.

Európa sétány

Haladj tovább a Halász utcán. Mikor elérsz az útkereszteződésig fordulj balra. Tábla is jelöli a Fülöpi vagy Szigeti templomromot.

Ha visszatértél a Halász utcára, néhány méter múlva a Szigeti strand mellett találod magad. A remek játszóterek mellett a nyári szezonban kertmozi is működik a strand területén.

Kertmozi a Szigeti strandon

Innen 10 perc sétára találod a Termelői Piacot, amely május 1-től június 16-ig szombatonként: 8.00 – 12.00; június 16 – augusztus 18-ig szerda és szombati napokon 8.00 – 12.00-ig tart nyitva. Érdemes kilátogatnod, ha szeretnéd megkóstolni a környékbeli termelők finomságaid, illetve gyönyörködnél a helyi kézművesek termékeiben!

Termelői Piac

A Piac mellett bringa-pontot is találsz!

 

Kacskaringókon a templomok közt (2 kilométeres séta)

Révfülöp belvárosában találod az evangélikus templomot. Magas harangtornya már messziről látszik.
A Villa Filip téren találod a település postáját, a gyógyszertárat és az orvosi rendelőt.

Evangélikus templom

Az Egészségház pincéjében kapott helyet a Pincekiállítás. Megismerkedhetsz a helyi bortermelők és szőlőművelők mindennapjaival, hagyományaikkal.

Pincekiállítás

A kacskaringós Káli úton 10 perc sétával eljuthatsz a Munkás Szent József templomhoz. Hatalmas ligetes parkja kitűnő helyet kínál egy kis pihenésre, elcsendesedésre.

Munkás Szent József templom

A Káli úton visszafelé indulva haladj a Hajnal utcáig, majd térj rá a Vörösmarty utcára és lejutsz a főútra, a Badacsonyi útra.

Innét már gyönyörűen látszik a víztükör és hívogat a Császtai strand. Megannyi büfé, játszótér és rengeteg füves, zöld terület vár rád!

Császtai strand

+1 tipp

Az Ecséri templomrom

Révfülöpről Pálköve felé a Rétsarki dűlőre kanyarodva, a városból pedig a Káli útról szintén a Rétsarki dűlőre fordulva, a házak mögött egy réten, a Szálas utca elején találod az Ecséri romtemplomot. A falu, és vele együtt a templom is az 1548-as török hadjárat alatt pusztult el. 1962-ben tárták fel a romot és a következő évben végeztek részleges helyreállításokat az épületen. Érdemes egy kis kitérőt tenni az 1300-as évek elején épült templomromhoz!

Az Ecséri romtemplom

Lapozd át révfülöpi képeinket:

Mielőtt áthajóznál Balatonboglárra, nézd át kétnapos ajánlónkat!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva