2019.03.16. 14:00
Különleges EDDA koncert lesz Siófokon
Annyi koncertfelkérése van az Eddának, hogy mindet nem is tudja vállalni, de a Balatonhoz és Siófokra mindig nagy örömmel mennek. Interjú Gömöry Zsolttal, a zenekar billentyűs-zeneszerzőjével.

A mostani, március 16-i siófoki fellépés igazán különleges a zenekar életében, mert az Edda játszhat először a város új sportcsarnokában. A koncertre VIP-jegyet váltók az együttes dedikált koncertkiadványát is ajándékba kapják.

– Milyen érzés, hogy még senki nem játszott előttetek a tavaly átadott siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban?
– Szerencsére zenészként mi avathatjuk fel ezt a gyönyörű sportcsarnokot, aminek szívből örülünk. Remélem, hogy történelmi jelentőségű esemény lesz, és utána még sok jó koncertet tartanak ott a sportesemények mellett. Egyébként volt már ilyen, 1986-ban is mi avattuk fel Sopronban a csarnokot, az ilyesmi mindig nagy boldogság.

– Mikor játszottatok utoljára Siófokon?
– Néhány évvel ezelőtt, nyáron. A régi szép időkben viszont volt olyan, hogy két hétig is a Balaton körül turnéztunk, és ilyenkor mindig Siófok volt a székhelyünk, onnan mentünk a különböző helyszínekre. Volt egy kedvenc éjszakai kolbászosunk, amit mi csak úgy hívtunk, hogy a vasasztalos. Az esti koncert után mindig bementünk, és reggelig mulattunk. Nagyon szerettek minket. De a Balaton mindig is a szívünk csücske volt.

– A koncertezést leszámítva is szívesen jártok a Balatonhoz?
– A sűrű turnék miatt nehéz időt szakítani rá, de ha tehetjük, akkor elmegyünk, mert szeretünk oda járni. Szerintem pótolhatatlan kincse Európának és Magyarországnak a tó, ezért ápolni és védeni kell minden körülmények között. De látszik is, hogy egyre csak szépül a Balaton és környéke.

– Idén ez lesz a második fellépésetek, mire számíthatnak a rajongók? Milyen jellegű lesz a koncert?
– Mi abban a nehéz, de mégis jó helyzetben vagyunk, hogy annyi dalunk és slágerünk van, hogy mindig nagy viták vannak arról, mit játszunk egy-egy koncerten belül. Van, amikor még a helyszínen is alakul a műsor, hiszen van vagy 240 dalunk, amiből lehet válogatni. De mindig próbálunk teljes, átfogó képet adni a zenekar repertoárjából az elsőtől az utolsó lemezig. A siófoki koncert után pedig Észak-Amerikába megy a zenekar.

Gömöry Zsolt, az Edda billentyűs-zeneszerzője

– Ez lesz az Edda első amerikai turnéja. Mit lehet tudni róla?
– Két hétig fog tartani, összesen négy helyen játszunk az Egyesült Államokban és Kanadában. A bevételek egy részével pedig a kárpátaljai magyarokat támogatjuk.

Tavaly is sűrű éve volt a zenekarnak, hiszen megjelent egy új lemez és szinte pontosan egy éve egy nagy Aréna-koncert is volt.
– Tavaly is idén is sokfelé játszunk, hasítunk, ahogy szoktuk mondani. Rengeteg felkérésünk van, sokat vissza is kell mondanunk, mert nem tudjuk elvállalni őket. Tavaly nagyon klassz évet zártunk, a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncert pedig életünk egyik legjobbja volt. Decemberben meg is jelent egy dupla lemezen. A teljes, két és fél órás koncertfelvételből lett egy DVD, egy dalt sem hagytunk ki, illetve készült mellé a legjobb dalokból egy válogatás is CD-re.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva