Krausz Andrea | 2024.05.17. 08:00
12 különleges pünkösdi program a Balaton körül
Programkavalkád várja pünkösdkor a Balatonhoz érkezőket. A déli és északi parton egyaránt találhatunk családi, zenés, gasztro, vagy múltidéző eseményeket. Hajózhatunk a tó vizén koncertet hallgatva, kóstolhatunk halászlét, palacsintát, vagy isteni borokat, válogathatunk a kirakodó vásárokban. A likeBalaton.hu 12 eseményt válogatott össze, hogy még élvezetesebb legyen a hosszú hétvége.

Pünkösdi Szezonnyitó – Siófok

Május 17. és 20. között Siófok ismét élettel telik meg, hiszen a pünkösdi szezonnyitó eseménysorozat keretében színes családi programokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, balatoni borokkal és gasztrovásárral várják az érdeklődőket a Siófoki Nagystrandon. Május 18-án a város vezetői átadják a Kálmán Imre emlékplakettet, majd ünnepi felvonulás következik a Millennium parkból a Nagystrandig, ahol megnyitják az idegenforgalmi nyári szezont. A szezonnyitó hétvége igazi különlegességei az ingyenes nagykoncertek lesznek, ahol a Plázs nagyszínpadán fellép a Blahalouisiana, a Hooligans és a TNT, garantálva a felejthetetlen estéket.

A részletekért kattints ide!

A Plázson ingyenes koncertek várnak pünkösdkor
Fotó: Siófok Plázs – hivatalos

Pünkösdi szezonnyitó és főzőverseny – Zamárdi

Május 18-án a Zamárdi Rendezvénytéren Pünkösdi szezonnyitót és főzőversenyt tartanak. Utóbbi 9:00-kor kezdődik, majd kutyás élményprogram szórakoztatja a közönséget. Szőke Toto Attila gasztronómiai előadást is tart, és egy sakk szimultánon is részt vehetünk. A nap fénypontja a 15:00-kor kezdődő főzőverseny eredményhirdetése lesz, ahol megtudhatják, kik lesznek az idei győztesek.

Részletek itt!

Zamárdiban is bográcsban rotyognak az ételek pünkösdkor
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Pünkösdi vigasságok – Szántódpuszta

A Szántódpusztai Majorságban május 17. és 20. között rendgeteg program várja a látogatókat. Érdekesnek ígérkezik május 18-án a szalonnasütési rekordkísérlet. Emellett gazdag kínálatban részesülhetnek a látogatók, többek között termelői piaccal, íjászattal, pónilovaglással és kincskereséssel a pusztában, valamint kézműves foglalkozásokkal, amelyek során a jurta-játszóházban fafaragással és nemezeléssel és gyöngy-pünkösdirózsa készítéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A részleteket itt lehet olvasni!

Rekordot állítanak fel Szántódpusztán pünkösdkor a szalonnasütésben
Fotó: AI

Szárszói Nemzetközi Halfőző Verseny – Balatonszárszó

A történelmi Magyarország minden térségéből érkeznek halfőző mesterek, hogy megméressék magukat a Központi Strandon rendezendő hagyományos Szárszói Nemzetközi Halfőző Versenyen. Kóstolni is lehet, majd a nagybográcsból, a sztárvendég pedig az Irigy Hónaljmirigy lesz.

A részletekért kattints ide!

A halászlé kerül főszerepbe a pünkösdkor rendezett Szárszói Nemzetközi Halfőző Versenyen Fotó: Illusztráció/Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu
Fotó: Mészáros Annarózsa

Szalay napok – Balatonlelle

Május 18-19-én a balatonlellei Szalay napokon a látogatók bepillantást nyerhetnek a múltba az egykori Szalay kúria épületében és parkjában. A változatos programok között szerepelnek jelmezes felvonulások, történelmi vetélkedők, valamint a „Borgőzős Lellei Köztársaság” kiállításmegnyitó. Emellett különleges látványosságokkal készülnek a gólyalábas mutatványozók, a Szalay Társulat előadásában pedig megjelenik a Szalay család életének néhány mozzanata.

Részletek itt!

Korabeli ruhák, századfordulós hangulat pünkösdkor, a balatonlellei Szalay napokon
Fotó: Németh Levente/sonline.hu

I. Pünkösdi Fesztivál – Keszthely

Pünkösdkor először dübörögnek fel a legmélyebb ütemek a keszthelyi Viviera Beach-en. A fesztivál első napján, május 18-án, a hazai mainstream zenei szcéna nagyágyúi, köztük Bruno & Spacc, Regán Lili és Jauri lépnek a közönség elé. Május 19-én a Coronita teljes csapata, köztük Purebeat, Chriss Jay és Andrewboy garantálják, hogy áttáncoljuk az éjszakát a Balaton partján, így tökéletesen beindítva a nyári fesztiválszezont.

A részletekért kattints ide!

Felpörög a buli pünkösdkor Keszthelyen
Fotó: Pixabay/Pexels

Pünkösdi Piknik – Hévíz

Négy napos rendezvénysorozat várja a látogatókat Hévízen, a Rákóczi utcában, ahol koncertek, mozis szuperhősös programok, játszóházi foglalkozások és kirakodóvásár kínál kikapcsolódást minden korosztálynak. Különleges élményt nyújt a Holdfényfürdő a Hévízi-tavon, mely romantikus hangulatot kölcsönöz a helyszínnek, valamint a gyerekek számára körhinta biztosítja a vidám szórakozást vasárnap.

A részleteket itt lehet elolvasni!

Hévízen is pünkösdi programokkal várják a vendégeket pünkösdkor
Fotó: Mészáros Annrózsa/likeBalaton.hu

Csintalan palacsinta jótékonysági fesztivál 2024 – Vonyarcvashegy

A második Csintalan Palacsinta Jótékonysági Fesztivál május 18-án várja a látogatókat Vonyarcvashegyen, ahol családias hangulatban, légvárak, gyermekjátékok és izgalmas játszóház mellett ízletes palacsinták kóstolására is sor kerül. A fesztivál egyben a Zala Vármegyei Gyermekzenekari Találkozó helyszíne is, ahol a gyermekkoncertek, mint a Brum Bandi Band és a Zabszalma Együttes fellépései, valamint a zenés foglalkozások kínálnak felejthetetlen élményt minden korosztálynak. A rendezvény jótékonysági célja gyermekjátékok és hangszerek vásárlása a helyi művelődési ház számára, így minden résztvevő hozzájárulhat a közösség támogatásához.

Részletek itt!

Családias hangulatú fesztivált rendeznek pünkösdkor Vonyarcvashegyen
Fotó: Mészáros Annrózsa/likeBalaton.hu

Balatoni Hal- és Borünnep – Balatonfüred

A Balatoni Hal- és Borünnep 2024. május 17-20. között várja a látogatókat Balatonfüreden, ahol a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatai és helyi éttermek kínálata mellett kulturális programokkal pezsdítik fel a hangulatot. A négynapos fesztivál kínálatában megtalálhatók lesznek élő zenekari előadások, valamint a családok számára szervezett események. A vendégek megismerkedhetnek a magyar bor- és halgasztronómia remekeivel, miközben a gyerekek számos interaktív programban vehetnek részt.

A részletekért kattints ide!

Ismét megtelik emberekkel, boros pavilonokkal és illatokkal Balatonfüreden a Tagore sétány
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Orgonák Éjszakája 2024 – Veszprém

Az Országos Orgonák Éjszakája egyedülálló kulturális esemény, amely során az ország különböző templomaiban tartanak orgonakoncerteket egyetlen este alatt. Veszprémben, az Árpád-házi Szent Margit templomban kerül megrendezésre „Egy éjszaka a hangszerek királynőjével” című program május 18-án, 20 órakor, ahol Rostetter Szilveszter orgonaművész előadásában hallgathatjuk meg többek között Balázs Ádám, Rostetter Szilveszter, valamint Bach műveit.

Részletek itt!

Május 18-án rendezik az Orgonák Éjszakáját
Fotó: Pixabay/Xrayfoto

Hanghullám – hajózás és koncert – Balatonfüred

A Veszprémi Főegyházmegye az idén is folytatja a hajózással egybekötött találkozóit a Balatonon., ahol a hajózás során a Szent Miklós hajón a szakrális művészeti értékek népszerűsítésére kerül sor. A rendezvény 2024. május 18-án, szombaton 16 órakor indul a balatonfüredi hajóállomásról, ahol a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola harangegyüttesének koncertje mellett a hittanverseny győztes műveivel is megismerkedhetnek az utasok.

Részetek itt!

A Szent Miklós hajó a Balatonon
Fotó: BAHART

II. Balaton Vadgasztro Fesztivál – Csopak

Második alkalommal rendezik meg Csopakon a strand parkolójában a Balaton Vadgasztro Fesztivált május 18. és 20. között. Az eseményen ínyenc falatokkal várják azokat, akik nyitottak arra, hogy a vadhús különleges ízével megismerkedjenek. A zenés programok mellett pünkösdvasárnap például a Bakony Vadászkürt Egylet ünnepélyes megnyitója után solymász-, agár- és vizslabemutatót tartanak, majd megkóstolhatjuk a helyi főzőcsapatok ínycsiklandó ételeit a Csopak Strand parkolójában.

Részleteket itt olvashatsz!

A vadászatot és a vadhúsfogyasztást is népszerűsítik Csopakon
Fotó: Illusztráció/Pixabay

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Nyitókép: Bahart- hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva