Koszorus Rita/Sonline.hu | 2020.07.12. 08:00
Aláírásokat gyűjtenek az állatbarátok a kutyás strandért
Kutyás strandot szeretnének a siófoki ebtartók a nyár fővárosában. Már néhány éve megpróbálkoztak a lelkes siófoki állatbarátok hasonló kezdeményezéssel, akkor azonban falakba ütköztek.

Egy közösségi csoportban tette közzé törekvését Miklós Tamás, siófoki ebtartó a kutyás fürdőhely létrehozására és meglepően sok támogató hozzászólást eredményezett bejegyzése.

– Az elképzeléshez legalább nyolcszázan támogatóan álltak hozzá – mondta érdeklődésünkre Miklós Tamás. – Az ötlet először 2016-ban merült fel, de első körben visszadobta a siófoki önkormányzat. Én kutyatartóként úgy érzem, hogy a kutya a család része és nekünk állattartóknak a kutya a mindenünk. Azt szeretném, hogy mindazt az élményt, amiben a Balatonnál én részt veszek, a kutyámmal is megoszthassam.

Siófokon 17 kilométer hosszan nyújtóznak strandok, amelyből a kutyások úgy vélik, „kiharaphatna” az önkormányzat egy kisebb, körbekerített darabot. – Persze kell lennie szabályzatnak, hogy milyen feltételek mellett használható a fürdetőhely – húzta alá a kezdeményezés szószólója. – Annak érdekében, hogy ne legyen baleset és rend maradjon a kutyás strandon.

A kutya családtag. Kutyabarát strand Balatonföldváron (Fotó: Krausz Andrea)

 

A siófoki ebbarátok jelenleg a Sió partján fürdetnek, ami nem veszélytelen, hiszen kagylók, üvegszilánkok és tisztított szennyvíz is van a vízben, jegyezte meg Miklós Tamás.
A törekvésekkel eddig odáig jutottak a kutyatartók, hogy újra elkezdtek aláírást gyűjteni a strandért és keresik a megfelelő helyet, valamint készül egy petíció, amelyet az önkormányzathoz nyújtanak be. Miklós Tamás hozzátette: ha már vannak kutyabarát szállodák, éttermek, sőt több kutyás strand is létesült a Balaton környékén, akkor miért pont Siófokon ne lenne ilyen lehetőség.

Fonyódon már jól működik

Az egyik első kutyás strand a Balatonnál a fonyódi volt, amely mostanáig remek lehetőséget nyújt az ebekkel megmártózóknak a felfrissülésre. Balatonboglár ebtartó közössége is szeretett volna hasonló lehetőséget, ám Bogláron végül nem váltak valóra a boglári ebtartók balatoni álmai. Balatonföldváron azonban sikerrel lobbizott a kutyatartó közösség a fürdetőhelyért, ott ma már 2500 négyzetméteren élvezhetik az ebek és a gazdik együtt a strandot.

Balatonföldvári kutyastrand (Fotó: Krausz Andrea)

 

Mindezek mellett egyre több a kutyabarát étterem és szálloda is a tóparton. Az önkormányzatok és vállalkozók, akik ebbe az irányba nyitottak, azt mondják: a vendégek széles körét tudják ezzel megszólítani.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva