likeBalaton.hu | 2021.03.15. 14:00
Alakul a kerékpáros nyomvonal Siófokon
A Balatoni Bringakör korszerűsítése közel 31 kilométeren folytatódik 2021-ben. Siófokon új kerékpáros fejlesztés kezdődött meg az Ezüstparton.

Az EuroVelo6 és a Balatoni Bringakörút fejlesztési projektjének részeként indult új kerékpáros fejlesztés az Ezüstparton.

Siófok önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttes költségvállalása mellett sor kerül a Liszt Ferenc sétány teljes burkolat-kopórétegének cseréjére, és kijelölt kerékpáros nyomvonal létesítésére az útburkolat mindkét szélén. Mivel nem különálló kerékpárútról van szó, ezért a gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy az útburkolat szélein sárga kerékpáros piktogramot festenek fel – olvasható a Siófoki Hírek oldalán.

Nyáron sokan tekernek Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

 

A beruházás munkálatai forgalomkorlátozás mellett elkezdődtek, ezért kérik a lakosság és a városba érkező vendégek türelmét. Siófok Város Önkormányzata bruttó 22 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz, hogy a teljes burkolatszélesség marása és újraaszfaltozása megtörténhessen.

A Baross híd korszerűsítési munkálatait június végére fejezik be a tervek szerint, ott az útburkolattól elválasztott kerékpársávot, illetve járdát alakítanak ki, amellyel akadálymentessé válik a gyalogos közlekedés.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva