likeBalaton.hu | 2024.10.05. 14:00
Borbár élmények a Balatonnál
A Balaton Bor Bár programsorozat október elején indul, és négy hétvégén keresztül várja a borászatok kedvelőit a tó környékén. Az esemény célja, hogy bemutassa a régió borkultúráját és gasztronómiáját, miközben népszerűsíti a Balaton egész éves úti célként való felfedezését. Újabb állomáshoz érkezett a VisitBalaton365 őszi keresletösztönző kampánya, az „1000 indok az őszi Balaton mellett”. 2024. október 2-án elindul a Balaton Bor Bár, melynek célja, hogy a borászatok kedvelői ősszel is felfedezzék a régió egyedülálló borkultúráját, gasztronómiáját. Az akcióhoz eddig közel 40 TOP helyi borász csatlakozott, akik négy hosszú hétvégén mutatják be szortimentjüket és várják kedvezményekkel a látogatókat.

A Balaton új arcát mutatja ősszel!

A balatoni borászatok idén ősszel is készülnek a borkedvelők számára különleges élményekkel! A Balaton Bor Bár programsorozat október 2-án indult, és négy hétvégén át várja a vendégeket különleges borokkal és kedvezményekkel. A cél, hogy a Balaton ne csak nyári úti cél legyen, hanem egész évben látogatott gasztronómiai és borkulturális központtá váljon. Több mint 40 helyi borászat csatlakozott az akcióhoz, hogy bemutassák szortimentjüket, miközben vendégszeretetükkel és különleges boraikkal várják a látogatókat.

Légli Ottó, Rókusfalvy Pál, Princzinger Péter, Pach Gábor, Tornai Tamás, Dobosi Győző
Forrás: VisitBalaton

A balatoni borkultúra új színtere

A projekt a négyévszakos Balaton gondolatát erősíti. A Balaton Bor Bár program célja, hogy a vendégek ősszel is felfedezhessék a balatoni borvidékek változatosságát és megismerkedhessenek a régió egyedi borainak kínálatával. A kampány alatt a résztvevő borászatok extra szolgáltatásokkal készülnek: üdvözlő italokkal, 15%-os kedvezményekkel, vagy ajándék borral kedveskednek a betérő látogatóknak.

Négy hétvége a borok jegyében

A résztvevő borászatok, mint például a Légli, Rókusfalvy, Tornai és Dobosi pincészetek, valamint számos kisebb borászat, csütörtöktől vasárnapig várják az érdeklődőket. A program célja, hogy a vendégek a régió sokszínű borkultúráját és gasztronómiai élményeit egy pohár bor társaságában élvezhessék – akár egy kirándulás, túra vagy kulturális program után.

Miért érdemes ellátogatni?

Az őszi Balaton nem csak a borrajongók számára nyújt felejthetetlen élményeket, hanem azoknak is, akik szeretnék felfedezni a régió egyedi gasztronómiai kínálatát. A bortermelők célja, hogy a vendégek ne csupán a bort kóstolják, hanem a borászatok történetét, filozófiáját is megismerjék. Ez az időszak kiváló lehetőség arra, hogy a látogatók mélyebb betekintést nyerjenek a balatoni borok világába és közelebb kerüljenek a balatoni borászok szenvedélyéhez.

Ízek, élmények és borral fűszerezett történetek

A Balaton Bor Bár helyszínein nem csak borokat kóstolhatunk, hanem a szőlőtermesztés és borkészítés kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk. Látogass el a Balaton Bor Bár hétvégéire, és ismerd meg a régió rejtett kincseit: élvezd a fűszeres fehéreket, a gyümölcsös vöröseket és az egyedi rozékat – mindezt a Balaton festői tájának ölelésében. Fedezd fel a balatoni borkultúra új oldalát egy pohár helyi nedű társaságában, és merülj el a szőlőültetvények és borpincék világában!

Ne hagyd ki a Balaton Bor Bár élményét!

Most van itt az alkalom, hogy a balatoni borok szerelmesei újra felfedezzék a régió páratlan borkínálatát. Legyen szó baráti beszélgetésről, romantikus estéről vagy családi kikapcsolódásról – a Balaton Bor Bár mindenkit vár egy különleges pohár borral és felejthetetlen élményekkel!

A Balaton Bor Bár azoknak a bortermelőknek szeretne segíteni, akik vállalják, hogy

csütörtöktől vasárnapig nyitva tartanak, a hozzájuk betérőket egy-egy pohár üdvözlő itallal kínálják, vagy 15 százalékos kedvezményt adnak a 10 ezer forintot meghaladó számlájuk összegéből, vagy pedig a fogyasztást követően egy palack ajándék borral kedveskednek.

Nyitókép: DMA

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva