MW | 2024.08.23. 10:00
55 889 sérülés a Balatonnál
Az elmúlt 18 évben a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei összesen 55 889 sérülést láttak el szakszerűen. A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által megszervezett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban idén nyáron is több mint háromszáz, 16 és 30 év közötti fiatal vett részt önkéntesként.

Feladataik közé tartozott a strandokon az azonnali elsősegélynyújtás biztosítása, szükség esetén az újraélesztés folyamatának megkezdése, valamint a vízben és a parton szerzett sérülések ellátása.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A leggyakrabban a kagylók vagy kövek okozta vágásokat, horzsolásokat és a rovarcsípéseket kellett ellátni, de az extrém meleg miatt több alkalommal volt szükség napégés, hőkimerülés és napszúrás kezelésére is – ismertette a részleteket a Magyar Vöröskereszt. Az önkéntesek nem unatkoztak, összesen több mint 3500 sérülést kezeltek a Balaton 13 településének 19 strandján.

Az elmúlt 18 évben a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei összesen 55 889 sérülést láttak el szakszerűen – tették hozzá.

Megrohamozták a Balatont a magyarok, dübörög a turizmus

Idén már majdnem 9 millió vendég járt a magyarországi szálláshelyeken, és 21,3 millió vendégéjszakát töltöttek el – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. A külföldiek és a magyarok is nagy számban töltik a szabadságukat hazánkban. A legnépszerűbb célpontok a Balaton, illetve Budapest.

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: vg.hu
Nyitókép: illusztráció/MTI/Varga György
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva