likeBalaton.hu | 2024.10.05. 09:00
Balatoni időjárás az október 7-i héten
Változékony lesz a heti időjárás: napos, száraz és esős, szeles időszakok váltják egymást.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

Hétfő

Holnap a reggeli ködfoltok feloszlása után sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. A délután folyamán gyenge délnyugati szél lengedez majd. A hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, így kellemes, napos őszi időben lesz részünk.

Kedd

A gomoly- és fátyolfelhők mellett több órán át süt majd a nap, csapadék nem várható. Éjszaka és reggel elsősorban keleten több helyen is köd, ködfelhőzet alakulhat ki. A déli és délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül, néhol erősebb széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Szerda

Erősen felhős, délelőtt borult lesz az ég, és a nap első felében többfelé lehet eső. 16-22 fok ígérkezik. Az ÉNy-ira forduló szél megerősödik.

Csütörtök

Napos, kellemes őszi idő várható, csapadékmentes időjárásra számíthatunk. A reggeli maximum hőmérséklet 13 fok körül alakul, napközben pedig akár 22 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Péntek

Visszatér a csapadékos időjárás, erős széllökésekkel. Ez jelentősen befolyásolhatja a hőérzetünket, így a napi maximum 21 fokot valamelyest kevesebbnek érezhetjük.

Szombat

Napos, kellemes őszi idő várható, csapadékmentes időjárásra számíthatunk. A reggeli maximum hőmérséklet 12 fok körül alakul, napközben pedig akár 20 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Vasárnap

Visszatér a csapadékos időjárás. A napi maximum 17 fok záporokkal társul és hajnalban sem várható, hogy 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A szél csendesedik, így jelentősen nem befolyásolja a hőérzetet.

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: Ősz Keszthelyen
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva