Hajdú Marianna | 2024.07.10. 13:04
Csatárláncba állva keresték együtt strandolók és vízimentők az eltűnt kisfiút a Balatonon
Egy eltűnt kisfiú keresésére indult az egész siófoki Aranypart vasárnap. Strandolók és vízimentők csatárláncba állva küzdöttek az idővel, hogy megtalálják a gyermeket.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE közösségi oldalán olvashattuk a drámai eseményeket, amelyek vasárnap délután a Balaton siófoki Aranypartján zajlottak. Egy eltűnt kisfiú keresésére indult a Rupert sürgősségi mentőhajó, ami az egész strand figyelmét felkeltette.

A gyermek utoljára a sekély vízben volt látható, ezért azonnali és összehangolt beavatkozásra volt szükség.

A Rupert mentőhajó hangosbemondóján keresztül a vízimentők azonnali segítséget kértek a parton tartózkodó strandolóktól.

Pillanatok alatt mindenki csatárláncba állt a sekély vízben, egymás kezét fogva, lépésről lépésre kutatva át a medret. Közben a parton mások különböző irányokba indultak, remélve, hogy megtalálják az eltűnt gyermeket. Az idő minden perccel sürgetőbbé vált, a feszültség szinte tapintható volt.

Majd, mintegy másfél kilométerrel odébb a parton, végre megpillantották a kisfiút.

Épségben és biztonságban volt, az összefogás és a közös erőfeszítések meghozták a várva várt eredményt.

Szombaton a szél okozott több problémát a Balatonon. Egy homokpadon fennakadt vitorlást is a Rupert mentőhajó segítségével sikerült lehúzni, majd később egy felborult vitorlás személyzetének segítettek a szakemberek visszaállítani a hajót. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Délután két huszonéves lánytól kaptak segélykérést, akiket Balatonszárszóról sodort északi irányba a szél. Alfa sürgősségi mentőhajójuk indult értük, de mire odaértek, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai már partra vitték a bajba jutott fiatalokat.

A strandi vízimentők 165 könnyű sérültet láttak el a hétvégén, és 6 esetben mentettek ki bajba jutottakat a vízből, akik további ellátást nem igényeltek.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Illusztráció/VMSZ

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva