likeBalaton.hu | 2024.07.14. 10:46
Egy fiatal férfit kerestek Siófokon a búvárok
Elmerült a vízben egy külföldi fiatal Siófokon, miután barátaival kibéreltek egy vízibiciklit szombaton. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentői (VMSZ) a férfit megtalálták a vízben, de az életét már nem tudták megmenteni.

Július 13-án 4 külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal telefonon kértek segítséget.

A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. Eközben a VMSZ is riasztást kapott, így az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó nagy sebességgel a helyszínre sietett.

– Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit

– számolt be szerkesztőségünknek a VMSZ.

Fotó: VMSZ – hivatalos

Reménykedtek, számolták a perceket a vízimentők

– A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben. A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajónk elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kértük.

Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét

– írták a vízimentők.

Rövid időn belül ez már a harmadik vízbefulladás, melyekről a likeBalaton.hu is beszámolt. Itt és itt lehet róla olvasni!

A VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nyomatékosan felhívja minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek.

Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazást, ezen keresztül tudják a leggyorsabban riasztani a VMSZ-t,

akár a parton, akár a vízen történik baleset.

Nyitókép: VMSZ – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva