Krausz Andrea | 2024.07.29. 08:00
Ellepik a NAV-ellenőrök a Balaton környékét
Több helyen is felbukkannak a NAV ellenőrei a Balaton környékén. Augusztus 25-ig a Somogy vármegyei fagylaltárusok, strandi vendéglátók és szolgáltatók, valamint a taxisok számíthatnak vizsgálatokra.

A NAV július 1-től a nyári időszakban átfogóan ellenőrzi a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adótraffipax nevű oldalán arról tájékoztat, hogy mely frekventált napokon és kik számíthatnak operatív ellenőrzésre az augusztus végéig tartó időszakban. július 29-én kezdődő héten.

Mint írják, kiemelt ellenőrzési témakör lesz a Balaton.

A vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket, fagylaltozókat kísérik figyelemmel. Ellenőrzésre akár hivatali időn kívül is számítani lehet.

Fagylaltárusok, strandi vendéglátók és szolgáltatók számíthatnak NAV ellenőrzésre
Fotó: Krausz Andrea

Somogy vármegyében ezt ellenőrzi a NAV

Somogy vármegyében a balatoni strandoláshoz és nyaraláshoz kapcsolódó kereskedők, vendéglátók és szolgáltatók kerülnek fókuszba. A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei a 27. és 34. hét között a balatoni strandoláshoz és nyaraláshoz kapcsolódó kereskedőket, vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik.

2024. augusztus 1-jén Somogy vármegye strandjainak vendéglátói és szolgáltatói, augusztus 6-án, a balatoni fagylaltárusok, augusztus 15-én a balatoni és a Balaton környéki taxisok számíthatnak vizsgálatra.

A revizorok a számla- nyugtaadást, a foglalkoztatotti bejelentések szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Az adóhatóság továbbá ellenőrzi az építkezéseket, különös tekintettel az alkalmazottak bejelentésére. Emellett az ellenőrzések kiterjednek még a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőkre, az online vásárlásokra, illetve a jövedéki termékekre is.

Az adóellenőrök a forgalmi adatokat összevethetik a pénztárgépekből érkező adatokkal
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Veszprém vármegyében ezt ellenőrzi a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. július 22. és augusztus 2. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát, a jövedéki szabályok betartását, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettség teljesítését vizsgálják.

Az ellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek. Azok a vállalkozások, akiknél a korábbi időszakban jogsértést tárt fel az adóhivatal, ismételt ellenőrzésre számíthatnak.

Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Zala vármegyében ezt ellenőrzi a NAV

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. június 25. és július 31. között

a strandokon, illetve a különböző turisztikai rendezvényeken értékesítőket, valamint a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítókat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a pénztárgépek használatát, a jövedéki szabályok betartását, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek, illetve a forgalmi adatokat összevethetik a pénztárgépekből érkező adatokkal.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva