likeBalaton.hu | 2024.06.27. 14:00
Fokozott rendőri jelenlét a Balatonnál
A Balatonnál kiemelt figyelmet fordítanak a rendezvények biztosítására és a vízi rendőrökkel együttműködve a strandokon is megteremtik a nyugodt pihenés feltételeit.

Százezer lakosra vetítve Ausztriában kétszer, Németországban két és félszer annyi bűncselekmény történik, mint Magyarországon. Ez azt mutatja, hogy sokkal nagyobb biztonságban van egy külföldi turista is, ha Magyarországra érkezik nyaralni.

A nyári szezonban átlagosan több mint 150 rendezvényt biztosít a rendőrség

Ezek között van például a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, az EFOTT, az O.Z.O.R.A, a Kékszalag vitorlásverseny vagy a Művészetek Völgye, amelyek mind több tízezer embert vonzanak a térségbe.

Tavaly is eredményes volt a fokozott rendőri jelenlét a Balatonnál, hiszen

  • 880 embert fogtak el
  • 1360 előállítás történt
  • sikerült csökkenteni a halálos balesetek számát is

A vízirendészet hajóival több mint 300 embert mentettek ki a tóból tavaly nyáron.

Járőrhajó a balatoni fokozott nyári rendőri jelenlétről tartott sajtótájékoztató után a Balatonon, Tihany közelében 2024. június 24-én.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

Magyarországon fontos szerepet kap a turizmus, a szektor százezer kis- és középvállalkozásnak, mintegy 400 ezer családnak biztosít megélhetést. A turizmus mértéke tavaly már megközelítette, sőt néhány mutatóban meg is haladta a 2019-es csúcsévet. Az idei év első száz napjában pedig 15 százalékos turisztikai növekedés volt, a belföldi vendégek száma 12, a külföldieké 20 százalékkal bővült.

Turisztikai szempontból fontos az is, hogy mennyire biztonságos egy-egy térség, és a nyaralási célpontok kiválasztásakor a turistáknál a második helyen áll a közbiztonság.

Rendőrmotorok a balatoni fokozott nyári rendőri jelenlétről tartott sajtótájékoztató után Tihanyban 2024. június 24-én.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

– Az 1991-ben alakult Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben a Balaton régióba tartozó négy vármegye – Fejér, Somogy, Veszprém és Zala – rendőri tevékenységét hangolja össze június 1. és szeptember 15. között, idén a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság irányításával – mondta Vancsura Miklós alezredes, balatonfüredi rendőrkapitány.

A rendőrség munkáját a Vízimentők Országos Szakszolgálata, a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat, polgárőr-egyesületek, számos horgászszövetség, valamint az önkormányzatok is segítik.

A közbiztonság erősítése érdekében gyalogos, lovas, kutyás, kerékpáros és motoros járőrök is szolgálnak a parton, folyamatosan ellenőrizve a frekventált területeket.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Lovas rendőrök a balatoni fokozott nyári rendőri jelenlétről tartott sajtótájékoztató után Tihanyban 2024. június 24-én.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva