likeBalaton.hu | 2024.09.28. 10:00
156-tal száguldott Siófokon, félmilliós bírság a Porsche vezetőjének
Siófok egyik legforgalmasabb utcájában a múlt hétvégén rekordgyorshajtás történt: egy Porsche sofőrje 156 km/h sebességgel száguldott, amely a megengedett sebesség háromszorosa.

A városi sebességkorlátozást súlyosan túllépő járművezető nem kerülhette el a következményeket:

a hatóságok félmillió forintos bírsággal sújtották.

Az eset részletei

A rendőrségi közlemény szerint a gyorshajtás Siófok belterületén történt, ahol a megengedett sebesség általában 50 km/h. A Porsche sofőrje azonban ennek háromszorosával, 156 km/h-val haladt, amivel komoly veszélyt jelentett a városban közlekedőkre.

A traffipax által rögzített sebesség miatt a sofőr 480 000 forintos bírságot kapott, ami az egyik legmagasabb ilyen jellegű büntetés. Emellett 8 büntetőpontra is számíthat.

A gyorshajtás veszélyei

A szakértők folyamatosan figyelmeztetnek a gyorshajtás veszélyeire, különösen városi környezetben, ahol a gyalogosok, kerékpárosok és más járművek közelsége még nagyobb kockázatot jelent. Az ilyen sebességtúllépés bármilyen hirtelen helyzetre reagálva végzetes balesethez vezethetett volna.

Az esettel kapcsolatban a hatóságok továbbra is a sebességhatárok betartására kérik a járművezetőket, különös tekintettel a belterületi utakon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva