Hajdú Marianna | 2024.09.20. 16:00
Három hajót húzott el fogával az erőművész a siófoki kikötőben
Tóth József erőművész három, összesen 100 tonnányi hajót húzott el fogai segítségével Siófokon.

Siófok lakói és a kikötőben összegyűlt bámészkodók szerdán délután egy elképesztő erőmutatványnak lehettek tanúi. Tóth József, a csongrádi Szegvárról származó erőművész nem mindennapi produkcióval rukkolt elő: három hajót – amelyek összesen 100 tonnát nyomtak – húzott el a fogai közé harapott vastag kötélen. A mutatvány nem volt zökkenőmentes, az első próbálkozásnál úgy tűnt, hogy József és a hajók közötti küzdelem döntetlenre végződik.

erőművész, balaton, siófok, hajó

Tóth József erőművész balatoni mutatványának főszereplői
Fotó: Németh András/sonline.hu

Az erőművész balatoni attrakciója

Az egész akció meglepetésszerűen indult, amikor József mindössze egy nappal korábban megkereste a kalózhajók tulajdonosát az ötletével. Bár eredetileg a Bahart egyik új katamaránjának a húzását tervezte, engedély hiányában a három kalózhajó mellett döntött. A terv az volt, hogy a hajókat összekötik, József pedig a fogai segítségével elhúzza őket a Siófoki kikötő mellett, de a valóság sokkal drámaibb lett.

Ahogy a hajók kifutottak a kikötőből és összerendeződtek a vízen, minden készen állt a nagy attrakcióra. A kötél feszült, amit József a fogai közé kapott, és teljes erejéből nekirugaszkodott, ám semmi sem történt. Rövidesen kiderül, hogy a kapitányok elfelejtették a hajókat hátramenetből kikapcsolni.

József mindent beleadott

Az erőművész, akinek 30 éves tapasztalata és több száz hasonló mutatvány van a háta mögött, nem hagyta annyiban. Másodszor is nekivágott és sikerrel járt. Az összesereglett nézők döbbenten figyelték, ahogy József a fogaival több tíz méteren keresztül vonszolta a három hajót a kikötő irányába. A mutatvány végén a tömeg hatalmas tapssal jutalmazta a szegvári erőművészt, aki elképesztő kitartással és erővel teljesítette a kihívást.

Tóth József nem ismeretlen név az erőművészek világában. Az 54 éves férfi karrierje kezdetén erősember versenyeken vett részt, ám hamar rájött, hogy ezek nem elég látványosak a közönség számára. Így született meg a látványosabb, közönségbarát mutatványok ötlete, amelyek közül a hajóhúzás talán az egyik legextrémebb. Bár a Balatonon most mutatta be ezt a produkciót először, a Dunán már korábban is megmutatta tehetségét.

Az, hogy Tóth József nem adta fel, és végül sikerrel teljesítette ezt a lélegzetelállító mutatványt, csak még inkább bizonyítja erejét és kitartását. A közönség számára biztosan egy felejthetetlen élmény marad ez a különleges nap, amelyen az emberi erő csodájának lehetek szemtanúi Siófokon.

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh András/sonline.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva