Krausz Andrea, Mészáros Annarózsa | 2021.05.05. 19:14
Így érkezett meg a vihar a Balatonhoz – videó
Gyorsmozgású hidegfront érkezett északnyugat felől hazánkba. A lehűlés elérte a Balaton térségét is. Helyenként közel 90 km/h-s széllökésekkel érkezett meg a tóhoz a hideg légtömeg.

Szerdán egész nap erős szél jellemezte a Balaton környékét, de a legerősebb lökéseket az esti óráktól lehetett érzékelni. Főként a tó déli partjára csapott le az erős légmozgás. 18 óra körül Fonyód 80, Balatonmáriafürdőn 89 km/h-s széllökéseket mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat műszerei.

A déli part közelében egyméteres hullámok keletkeztek. Mindhárom medencében másodfokú viharjelzés van érvényben.

Magas hullámok ostromolták a partot Siófokon
Fotó: Krausz Andrea

 

Siófokon készítettük ezt a felvételt. A siófoki Aranypartra így érkezett meg a front. Érdemes hallgatni is!

Az előrejelzés szerint az éjszaka második felében nyugatról kelet felé haladva mérséklődik a szél (30-50 km/h), idővel az erős széllökések is elmaradoznak, miközben nyugatiasra (ÉNY, NY, DNY) változik a szélirány. Borult éjszakára van kilátás. A hidegfront záporok, helyenként mennydörgés, villámlás kíséretében vonul át a tavakon, majd a kezdeti intenzívebb záporokat az este folyamán eső váltja fel. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 7, 8 fok körül alakul.

Csütörtök 16 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, miközben a tó vize 15 fokos.

Keszthelyen is ilyen felhők voltak szerdán
Fotó: Mészáros Annarózsa

Pénteken újabb hidegfront érkezik, többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol esetleg zivatarra, de szombaton várhatóan napos időben lesz részünk.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva