Krausz Andrea | 2024.09.12. 16:00
A siófoki GasztroFok Nyárutón a hideget is elfelejted
Resztelt báránymáj, vadas szarvascomb, grillezett kacsamell őszibarackkal, egy ízletes vietnámi pho leves, vagy épp egy sajtos-sós kürtöskalács? Szeptember 13-15. között Siófokon várja az ínyenceket a GasztroFok Nyárutó, hogy felfedezzék a Balaton-part legkülönlegesebb őszi ízeit.

Több mint 20 szolgáltató és helyszín nyitja meg kapuit, ahol helyi termelők, pincészetek, gourmet éttermek, és street food szolgáltatók kínálják specialitásaikat Siófokon, a Gasztrofok Nyárutón.

Nem számít az eső

A hétvégi időjárás előrejelzést látva bátran kijelenthetjük: megérkezett az ősz, hiszen a hőmérők alig mutatnak majd 10 foknál többet. De bőven ráérünk még „kuckózni”.

Egy sokkal tartalmasabb, élményekben gazdag programot kínálnak a hétvégén Siófokon annál, hogy egy kis eső miatt megfutamodjunk.

Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is.

Siófokon vár a GasztroFok Nyárutó
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Piac, tradicionális ételek, különleges fogások, animációs programok a GasztroFok Nyárutón

A Yacht Hotel különleges mini termelői gasztropiacán street food különlegességeket kóstolhatunk, míg a #hastEGG Kalandparkban tojásos mókára várják a családokat.
Ha valami igazán különlegesre vágytok, a Julcsi Kalácsoda sós-sajtos kürtőskalácsai és frissen sült kalácstésztás gyrosai biztosan elvarázsolnak. Ők a kezdetektől GasztroFok partnerei, ráadásul idén „Az év strandétele” versenyen elnyerték az év felfedezettje díjat.

A Hotel Sungarden vegyes grilltálakkal, borkóstolóval, gyerekeknek szóló animációs programmal, DJ-vel várja az érdeklődőket. A tradicionális ételek kedvelőit pedig az Öreghalász étterem és a Sándor Étterem csábítja.

Szeptemberben és novemberben is GasztroFok

Az áprilisi GasztroFok tavasz után a szeptember 13-15. között zajló GasztroFok Nyárutó a térség egész évben elérhető speciális kínálatát hivatott felvonultatni, a november 8-10. közötti esemény pedig az őszi ízekre koncentrál. Ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár!”.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva