likeBalaton.hu | 2024.07.16. 18:00
Kempingekből lopott a román férfi Siófokon, Révfülöpön és Balatonszemesen
Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ellen 27 rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat.

– Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román férfi, aki ellen Zalaegerszegen emeltek vádat – közölte Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A 45 éves férfi, mivel létfenntartásához és életszínvonalának biztosításához minimális legális bevétellel rendelkezett, tavaly júliusban felhagyott budapesti tartózkodási helyével, és utazó bűnelkövetőként járta a balatoni kempingeket és fesztiválokat, hogy az ott tartózkodóktól értéktárgyakat lopjon el.

A férfi Révfülöpön, Balatonszemesen, majd pár nap múlva Siófokon bukkant fel egy-egy kempingben, ahol az éjszakai órákban a sátorban alvó magyar és külföldi sértettek táskáiból kilopta az értéktárgyaikat. A férfi augusztusban megjelent Nagyharsányban is, ahol

éjszaka a már alvó sértetteket úgy fosztotta ki, hogy benyúlt mellettük a sátrukba, vagy ha még a fesztiválon töltötték az idejüket, megkereste a sátorban az értékeiket, és meglopta őket.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ellen 27 rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat. Indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását, mert a bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, utazó bűnözői életmódot folytató férfi a rendezvények és fesztiválok időszakában a megélhetését továbbra is vagyon elleni bűncselekményekkel biztosítaná.

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva