Promóció | 2024.09.09. 13:04
Melyek a legnépszerűbb strandoló helyszínek Magyarországon?

Hazánk strandolási lehetőségei és természeti adottságai külföldről is sokakat vonzanak. Aligha kell bemutatni bárkinek a Balatont, de számos egyéb eldugott, és kevésbé eldugott, népszerű fürdőző is létezik Magyarországon. Ezek a helyszínek pedig nem csupán látogatóként jelentenek remek úticélt, hanem a munkáltatók és munkavállalók számára is kecsegtető területek munka szempontjából.

Hazánk legnépszerűbb fürdőző helyiségei – turisztikai és munkavállalói szempontból egyaránt

A legnépszerűbb fürdőhely természetesen aligha lehet más, mint Európa legnagyobb tava a Balaton, évente több százezer, millió látogatóval. De van itt Duna, Tisza, aminek környékén szintén számos egyéb fürdőzőhely található – akár mesterséges formában is. Különösen népszerű még Zalakaros, Hajdúszoboszló is néhány nagyobb fürdőző közül. De aki ellátogat az egyik legszebb vidéki városba, Pécsre, a közelben megtalálhatja Orfűt, Abaligetet, Siklóst, Harkányt is, amelyek szintén kihagyhatatlanok.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeken a helyszíneken főként csak szezonban van munka – ez azonban nem feltétlenül igaz. Sőt, számos olyan fürdőző és zárt terület is létezik, ahol egész évben magas a látogatószám – vagyis a munkaerőre is nagy szükség van. Pécs városában például a link alatt sokféle munkalehetőség fellelhető. Az egyéb kategóriákra szűrve pedig kifejezetten vendéglátós, releváns állásokra is pályázhatunk, mint például szobaasszony munka Pécs és környékén.

Nem csak nyáron pörög az élet a turizmusban

Bár való igaz, a nyári szezon minden évben kiemelt jelentőségű a strandok és fürdőhelyek forgalmában, a turizmus sosem alszik – hazánkban legalábbis bátran kijelenthető mindez. Az emberek a hidegebb időkben – sőt, sokszor kifejezetten ekkor – is előszeretettel keresik fel a népszerű termálfürdőket, zárt helyeken és gyógyfürdőket. A vendéglátó- és szállodaipar pedig ezeken szívesen alkalmazkodik a “szezonfüggetlen” forgalomhoz, így a munkaerő iránti igény nem korlátozódik a nyári hónapokra. Az egész évben nyitva tartó létesítmények, szállodák és wellness központok akár állandó lehetőségeket is kínálnak azok számára tehát, akik ebben az ágazatban szeretnének dolgozni.

Miért érdemes a turisztikailag is forgalmas területeken munkát vállalni?

Több okból is. A a munkaerőpiac jó helyzete miatt is folyamatosan növekvő kereslet mutatkozik a különböző szakmák iránt, legyen szó szállodai alkalmazottakról, éttermi személyzetről vagy wellness-dolgozókról. A nagy látogatottságú területeken a szezonális munkák mellett állandó lehetőségek is adódnak, akár szép, bőkezű borravalók mellett is. Arról nem is beszélve, hogy nincs két egyforma munkanap, folyamatosan új emberekkel találkozhatunk, folyamatos a pörgés – és minden egyéb, amiért a jó vendéglátós szereti ezt az egészet csinálni.

Fotó forrása: freepik.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva