Szücs Ildikó | 2021.06.21. 18:00
Összhangban a természettel az Everness Nomádon
A Siófok-Törekin lévő Jódi-hegyre hepehupás földút vezet a fák és mezők között. Madárcsicsergésen és az erdő hangjain kívül mást nem hallani és ahogy haladunk az Everness Nomád helyszíne felé az olyan, mint egy kisebb zarándokút. Természet, napsütés, arcunkat érő szellő - minden adott az elcsendesedéshez és feltöltődéshez.

Mondhatni az idei Everness fesztivál két részből áll, egyik részt a fák között, a másikat pedig a vízparton élvezhetjük. A négynapos Everness Nomád Siófok Töreki városrészében került megrendezésre, mégpedig eldugva az erdőben. Egészen vadregényes úton lehetett eljutni a helyszínre, itt aztán nem volt kérdés, hogy a természet közelsége kézzel fogható. A kapu előtt lovak legelésztek, az út oldalán színes sátrak pihentek, az egész hely a nyugalom szigete volt.

Everness Nomád

A különböző sátrak tematikáját tekintve mindenki megtalálhatta, mire vágyik, mi esik jól a testének és a lelkének. A feltöltődés, az önismeret, az elcsendesedés minden formája kipróbálható volt, akár mozgással, akár hangterápiával vagy zenével, akár előadások meghallgatásával, vagy csak csendes szemlélődéssel kapcsolódott be valaki az eseményekbe. Nem kellett rohanni, nem lehetett lemaradni semmiről, ez egy nyugis fesztivál volt.

Belekóstoltunk zenés mantrázásba, ahol a közönség együtt énekelt az előadókkal, hallottunk törzsi hurrázást idező, férfiaságot ébresztő közösségi csoportmunkát, bekukkantottunk táncon és mozgáson alapuló belső lényünket felszabadító foglalkozásba, de ha csak sétálgattunk a sátrak között és megfigyeltük a békésen jövő-menő embereket, már azzal is élményt kaptunk. Tömegről szerencsére nem volt szó, a szabadban rohangáló kutyák és gyerekek mind önfeledten élték meg egyszerűen önmagukat.

Esti hangulatok

A környezettudatosság jegyében komposztáló illemhelyek voltak kihelyezve, szelektív kukák, bárki számára elérhető ívóvíz csapok, mosogatási lehetőség, ahol az otthonról hozott kulacsot, tányért, evőeszközt lehetett elmosni. Aki sütögetni akart, megtehette, aki nem akart főzni, vegetáriánus ételekből választhatott. Tényleg nomád körülmények között, mégis teljes kényelemben élhetett mindneki, aki kiköltözött ide négy napra, akárcsak egy kempingezésen.

Este tábortűznél lazulhatott, akinek kedve volt, vagy koncertet hallgatva adhatta át magát a zenének, táncnak, romantikázásnak. Akár pár órát, egy napot vagy négyet töltött el az ember, ebben a miliőben nem lehetett nem lenyugodni és csak élvezni a a hangokat, illatokat, színeket, nyugalmat, egyfajta szeretet-közösséget – szabadon a szabadban.

Hangulatképekért nézd meg galériánkat:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva