sonline.hu | 2022.02.24. 16:00
Rollerrel és cangával bunyóztak Siófokon
Mintha csak a GTA világába csöppentünk volna tavaly a siófoki éjszakában azzal a bandával, akikkel szemben vádat emeltek halmozott bűncselekmény miatt.

Prostituáltak is verekedtek

Csoportosan elkövetett rablás, kifosztás, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Ügyészség azokkal a fiatal nőkkel és élettársaikkal szemben, akik egy éjszaka több, nagy tárgyi súlyú bűncselekményt valósítottak meg tavaly nyáron Siófok központjában.

A vád lényege szerint az egyik nő prostitúciós tevékenység végzése végett érkezett 2021 augusztusában Siófokra, akit pár nap múlva követett élettársa, annak húga és párja is. A vádlottaknak szállása nem volt, Siófok közterületein tartózkodtak.
A két nő azonban egyik este annyira összeveszett, hogy a Millenium parkban percekig kiabáltak, kölcsönösen tépték egymást, cselekményüket a rendőrjárőrök fékezték meg.

Repült a roller is

Pár óra múlva a fiatalabb nő és élettársa két sértettel került szóváltásba a Fő téren, akikkel szemben erőszakosan léptek fel, lökdösni és ütlegelni kezdték őket, a férfi rollerjüket és kerékpárjukat is feléjük dobta.

A kitartó vádlottak továbbra sem hagyták abba a sértettek inzultálását, amikor az ittasága miatt egyikük a földre esett, mindketten fejbe rúgták. Kis idő elteltével csatlakoztak hozzájuk társaik is, a férfiak többször nagy erővel ököllel sorozták meg a védekezni már nem tudó sértetteket, végül az idősebb nő elvette egyikük pénztárcáját.

Az ámokfutás ezzel nem ért véget, a hajnali órákban a két nő megtámadt egy egyedül hazafelé tartó, 70-es éveiben járó férfit – miközben az egyik férfi társuk figyelésével biztosította a rablás elkövetését -, akinek addig rángatták a válltáskáját, amíg annak csatja elszakadt és a táskát erősen szorító, de egy vádlotti lökés miatt a térdeire eső sértett már nem tudta azt megtartani.

Súlyos büntetés

A terheltek cselekményükkel egyéb értékek és iratok mellett több mint 100.000 forint készpénzt szereztek meg, mivel a sértettnél volt nyári munkájából származó keresete.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában szabadságvesztés büntetéseket, közügyektől eltiltást és Siófokról történő kitiltást indítványozott. A mértékes indítványok kilenc év hat hónap és négy év hat hónap közöttiek.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva