Sonline.hu | 2020.07.11. 18:00
Siófok: megosztó a szeszrendelet terve
A siófokiak és a gyakorta oda látogatók körében nem aratott osztatlan sikert a polgármester alkoholfogyasztást és késő esti árusítást korlátozó rendeletének ötlete.

Pontosabban azt írta hozzászólásában, hogy azt az ő elképzelése szerint csak a kijelölt helyeken engedélyezné.

Természetesen olyan is akadt, aki egyetért a polgármesteri ötlettel.

– Pedig milyen szép és jó egy üdülőhelyen, ha lepattant, félmeztelen, részeg barmok vonyítanak – adott hangot aggályainak egy olvasónk.

A konstruktív ötlet pedig az volt a siófokiak részéről, hogy az igényes vendégeket kellene a városba csábítani, s nem elriasztani a turistákat. – Ha betiltanák az alkoholfogyasztást, akkor senki sem jön ide, nemhogy az igényesebb réteg – fogalmazott egy olvasónk. Majd hozzátette: mi lesz azokkal, akik csak egy pohárt sört, vagy bort innának meg egy nyár estén.

Persze a leleményes magyar nép jelzőhöz hűen, van aki már megtalálta a megoldást, az elfogadásra váró javaslatra.

– Bent megiszod, kint megvárod a hatást – javasolta egy helyi férfi.

Volt, aki felvetette, hogy eddig is tilos volt közterületen alkoholt fogyasztani. Részben igaza is van a hozzászólónak, azonban a 2015-ben elfogadott helyi rendelet nem az egész városra terjedt ki, csak a frekventált területekre.

A helyiek aggódnak a koronavírus miatt gyengélkedő vendéglátás jövője miatt is, hiszen ez „kegyelemdöfés” lenne a siófoki vendéglátók számára.

Egyes vélemények szerint kidolgozatlan az ötlet, míg más szarkasztikus megjegyzése szerint „az idegenforgalmat, a kukákat és a Balatonban fürdést is be kellene tiltani” ezek után. Az egyik hozzászóló például azt írja: „Tiltsuk ki Siófokról azokat a turistákat, akik az átlagjövedelem négyszeresével nem rendelkeznek, a helyi lakosok 400 000 Ft kp alatt ne közelíthessék meg a partot! Tiltsuk ki a cukros vizet ivókat, a dohányosokat, a kutyásokat, a macskásokat! Tiltsuk ki a szőkéket és a nem szőkéket! De legfőképpen tiltsuk ki Mari nénit, mert ferdén áll a főkötője! ” A tényekhez tartozik, hogy a Lengyel Róbert polgármester által jegyzett rendeletmódosítás egyelőre csak terv, amelyet – korábbi bejegyzése alapján – a július 16-i testületi ülésen tárgyalnak a képviselők.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Schutterstock/Illusztráció

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva